Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

2007 güreşte toparlanma yılı oldu

Serbest Güreş (A) Milli Takımı'nın eski antrenörlerinden Avni Tarhan, 2007 yılının Türk güreşi açısından başta altyapı olmak üzere, toparlanma yılı olduğunu söyledi.

Tarhan, 2007 yılında serbest güreşte uzun bir aradan sonra Dünya Şampiyonası'nda elde edilen ikinciliğin önemli bir başarı olduğunu, bu başarının 2008 Pekin Olimpiyatları öncesinde sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın ise 2006 yılını çok iyi bir başarı ile kapatmasına karşın aynı başarının 2007 yılında gösterilemediğine işaret eden Tarhan, şöyle konuştu:

''Pekin Olimpiyat Oyunları öncesinde, 50, 60, 66, 74, 96 ve 120 kiloda güreşçilerimiz olimpiyat vizesi almak için varını yoğunu ortaya koyacak. Türk güreşi grekoromende 2008 yılına sıkıntılı bir şekilde giriyor, serbestte ise 74 kilo için olimpiyat vizesi mücadelesi verilecek. 2007 yılında Türkiye genelinde 52 federasyon arasında en fazla madalya kazanan branş güreş oldu. Türk güreşinin, ileriye daha umutla bakabilecek bir konuma geldiğini görüyoruz. Güreşin bu performansının 2008 yılında artarak devam edeceğini düşünüyorum. Yeter ki bu spor dalının bizim ata sporumuz olduğunu ve daha çok ilgi göstermemiz gerektiğini görerek hareket edelim. Sporcu kaynağımız var, bunu değerlendirmek için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor.''

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobre yine suskun kaldı

  2007 güreşte toparlanma yılı oldu

  Trabzon'un 'B' planı hazır

  G.Saray bugün topbaşı yapıyor

  Yasin Sülün'den Beşiktaş'a tepki

  Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe'de 10. yılı

  2008'de spor takvimi dolu

  Ara transfer bugün başlıyor

  Rui Costa sezon sonu veda ediyor

  Hidayet Magic'i zafere taşıdı

  Mehmet 6 sayıda kaldı


 Son Dakika Haberleri