Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sema ehil ellere bırakılsın

Uygunsuz yerlerde ve ehil olmayan kişilerce sema yapılmasının önlenmesine ilişkin tedbir alınmasını öngören önerge, Konya İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonuna sevk edildi.

Konya İl Genel Meclisinde konuşan AKP Grup Başkan Vekili Erol Küçükbakırcı, semanın Allah'ı zikretmek anlamına geldiğini, Mevleviler'in, Allah'a yönelişlerini sema ile gösterdiklerini ifade ederek, "Ancak sema özellikle son yıllarda, esas amacı dışında da icra edilmeye, bazı otellerde gelen yerli ve yabancı konuklara hoşça vakit geçirme amacını taşıyan gösteriler şeklinde yapılmaya başlanmıştır" dedi.

Küçükbakırcı, semanın böyle ulu orta her yerde icra edilmesinin, onun manevî havasının bozulmasına sebep olduğunu, oysa Konya'da yapılan sema faaliyetlerinin, bu iş için özel olarak inşa edilen Mevlana Kültür Merkezinde ruhuna uygun olarak icra edildiği anlattı.

Sema programlarının her yerde yapılmaya çalışılmasının, onu sıradanlaştırdığını savunan Küçükbakırcı, "Sema törenleri için belirli kuralların getirilmesi çok önemlidir. Hatta bu törenlerin nerede icra edilebileceği bile tesbit edilmelidir. Bu törenlerin mekânının mutlaka sınırlandırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Küçükbakırcı, sema törenleri için Kültür ve Turizm Bakanlığının da yeniden bir düzenleme yapmasının vakti geldiğini ileri sürdü.

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Musluğundan medeniyet akan çeşmeler

  Sema ehil ellere bırakılsın

  Antalyalı okuyucularımız buluştu

  "Taze Kâğıt İşler" sergisi


 Son Dakika Haberleri