Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türkiye'de lisanslı sporcu az

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından düzenlenen '45. yıl Sporun Zirvesi' semineri Antalya'da başladı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk sporuna yeni açılımlar getirecek karar vericilerin de önemli bilgiler edineceği bu seminerin herkes için çok önemli olduğunu söyledi.

Sporun parasal değerinin 100 milyar Dolar olarak tahmin edildiğini ifade eden Başesgioğlu, ''Spor iş midir, oyun mudur? Dünya spor çevresinin cevabını bulmaya çalıştığı soru bu. Sporun oyun olduğu unutulmamalıdır, ancak yaşanan gerçekler de sporun bir iş olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.

Türkiye'nin nüfus olarak çok zengin bir ülke olduğuna dikkati çeken Başesgioğlu, ''Sporu ülkenin heryerine yaymak, lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırmak istiyoruz. 2 milyon lisanslı sporcu sayısı ülkemiz adına çok az. Bu işin kaynağı okullardır. Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Okul-spor ikilemini çözmemiz sporun geleceği açısından çok önem taşıyor'' diye konuştu.

Sporun daha iyi yönetilebilmesi için birçok önemli kararlar aldıklarını, federasyonları özerkleştirdiklerini hatırlatan Başesgioğlu, şöyle devam etti: ''Federasyonlarımızın hemen hemen tamamını özerkleştirdik. Bunun için erken miydi tartışılabilir, ama artık ok yaydan çıkmıştır. Yapılması gereken eksikleri tartışmak ve düzeltmektir. Futbolda da buna benzer çalışmalar yaptık. Futbola asıl karakterlerinin yöneteceği bir yasa çıkardık. Özellikle futbol kulüpleri ekonomik sıkıntı içindeler. El birliğiyle hareket ederek bunları çözmemiz gerekiyor. Avrupa'da kulüpler özellikle bilet gelirleriyle kaynak yaratırken bizim kulüplerimiz yayın gelirleriyle kaynak yaratmaya çalışıyor. Bu soruna da bir çözüm bulmamız gerekiyor.''

Bakan Başesgioğlu, basının büyük bir yönledirici güce sahip olduğunun altını çizerek, bu gücü sporun yaygınlaşması ve kalitenin artması için kullanması, kalemlerin bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da özgür olması gerektiğini belirtti.

Erol DOYURAN / BELEK

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'de lisanslı sporcu az

  Trabzon, kupada iddialı

  Bursa taraftarı: G. Saray'ı yeneriz

  Mehmet'ten 20, Hidayet'ten 23 sayı

  Hakemlerin hedefi ligi etkilememek

  Valencia, Aurelio yerine Banega'yı aldı

  Diatta'nın sözleşmesi karşılıklı feshedildi

  Tekvandoda gözler olimpiyat elemelerinde

  Okçulukta Güney Koreli dönemi


 Son Dakika Haberleri