Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tekstilde AB'nin tedarik merkeziyiz

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Şenol Şankaya, Türkiye'nin, tekstilden çekilmesi yönündeki yaklaşımların yanlış olduğunu ve bilimsel veriye dayanmadığını ifade ederek, "Türkiye, Avrupa Birliği'nin (AB) en önemli üretim ve tedarik merkezidir" dedi.

Şankaya, UİB Başkanlar Kurulu'nun 2007 yılı ihracat rakamlarını bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Birlik olarak yılı yüzde 8'lik artışla 625 milyon 396 bin dolar ile kapattıklarını belirten Şankaya, düşük kur ve yüksek girdi maliyetlerinin ihracata büyük darbe vurduğunu söyledi. İngiltere, Almanya, İspanya, Belçika ve İtalya gibi ülkelerde ihracat artarken, dolar kurundaki gerilemeye paralel olarak özellikle ABD'ye olan ihracatın önemli ölçüde düşüş kaydettiğini anlatan Şankaya, bu pazarların Çin ve Hindistan gibi ülkeler tarafından doldurulduğuna dikkat çekti.

Yüzde 25'i Türkiye'den

450 milyar dolarlık dünya tekstil ve hazır giyim pazarında, entegre üretim altyapısı ve yüksek kapasitesi olan ülkelerin sayısının çok az olduğunu ifade eden Şankaya, Çin ve İtalya'nın ardından Türkiye'nin üçüncü sırada bulunduğunu, Hindistan, Meksika, Mısır ve Brezilya'nın bu kategoride sayılabileceğini kaydetti. Şankaya, Türkiye'nin 100 milyar dolar/yıl olan AB tekstil ve hazır giyim pazarında, pazar payını önümüzdeki yıllarda artırabileceğini belirtti. Şankaya şunları söyledi; "AB halen tekstil ve hazır giyim tedarikinin yüzde 10'unu AB içinden, yüzde 60-65'ini Çin dahil olmak üzere Uzak Doğu'dan, yüzde 25'ini ise Türkiye'nin de dahil olduğu AB'ye aday ülkeler ve Akdeniz havzasından karşılamaktadır. Türkiye bu grup içinde AB'nin en önemli üretim ve tedarik merkezidir."

Yeni Asya / BURSA

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlara emekli tepkisi

  Tekstilde AB'nin tedarik merkeziyiz

  Motorine 3 Ykr zam

  2008 zor yıl olmaya aday

  EXPO'ya bir destek daha

  İGDAŞ'ın hedefi, 4 milyon abone


 Son Dakika Haberleri