Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 zor yıl olmaya aday

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, 2008'in zor bir yıl olmaya aday olduğunu, ihtiyatlı ve bir iyimserlik içinde bulunduklarını bildirdi.

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi olan Eren, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz yöresinin gelişmekte olan uluslararası ticaretten pay almasını, Türkiye'nin geleceği açısından oldukça önemsediğini ifade ederek, ''Çalışmalarımızı, 2007 yılında da komşu ülkelere yönelik projelerde yoğunlaştırdık'' dedi.

Önümüzdeki süreçte bölgenin kalkınması, varılmak istenen hedefe en kısa zamanda ulaşılması, işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, yerel düzeyde planların yerel aktörlerin katkılarıyla hazırlanması ve uygulanması ile mümkün olabileceğini vurgulayan Eren, Trabzon'un bunu yaklaşık beş yıldır başarıyla uygulayan bir il konumunda olduğunu anlattı.

Eren, Türkiye açısında 2008 yılında dikkatlerin ekonomide olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Evet, 2008 zor bir yıl olmaya aday. İhtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. Ümidimiz, zorlukların aşılarak, 2008'in kazanımların daha ileri noktalara taşındığı bir yıl olabilmesidir. Ekonomide olumlu gelişmelerin yanı sıra çok dikkatle takip edilmesi, çok iyi yönetilmesi gereken hassas noktalar da vardır. Toplumun tüm kesimleri, bu hassas noktaların bilinci içinde olmalı ve gerilim yaratmaktan, sağlanan istikrarı tehlikeye atacak eğilimlerden özenle kaçınmalıdır.''

/ TRABZON

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlara emekli tepkisi

  Tekstilde AB'nin tedarik merkeziyiz

  Motorine 3 Ykr zam

  2008 zor yıl olmaya aday

  EXPO'ya bir destek daha

  İGDAŞ'ın hedefi, 4 milyon abone


 Son Dakika Haberleri