Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray Leverkusen'i eler

Antalya'nın Belek beldesinde kamp yapan ünlü Alman takımı Schalke 04'ün Türk futbolcusu Halil Altıntop, UEFA Kupasındaki G.Saray-Bayer Leverkusen eşleşmesi ile ilgili olarak, ''Bayer Leverkusen güçlü bir takım, ancak G. Saray kendi futbolunu sahaya yansıtırsa turu atlar" dedi.

Ünlü Alman futbol takımı Schalke 04, devre arası dolayısıyla Antalya'da kapma girdi. Bundesliga'da ligin ilk devresini beşinci sırada tamamlayan Alman futbol takımı Schalke 04, devre arası kamp çalışmasını Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Kempinski Otel'de sürdürüyor. Teknik Direktör Mirko Slomka yönetiminde günde çift idman yapan Schalke 04, dünkü antrenmanında kısa pas çalışması ve çift kale maç yaptı.

DİKKATLİ OYNARSA GEÇER

Antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schalke 04 futbolcusu ve milli futbolcu Halil Altıntop, Antalya'da kamp yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek, hava şartlarının çok uygun olduğunu söyledi. UEFA Kupası'ndaki Galatasaray-Bayer Leverkusen eşleşmesine de değinen Altıntop, ''Bayer Leverkusen güçlü bir takım, ancak Galatasaray kendi futbolunu sahaya yansıtırsa turu atlar. Leverkusen ise bu sezon iyi bir performans gösteriyor, kadrosunda da kaliteli futbolcular var. Galatasaray'ın dikkatli oynaması gerekiyor'' dedi.

Altıntop, Türk milli takımının da iyi oynaması durumunda Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı olacağını söyledi. Schalke 04 Teknik Direktörü Mirko Slomka ise Galatasaray-Bayer Leverkusen eşleşmesinin UEFA Kupası'ndaki en ilginç eşleşme olduğunu belirtti. Slomka, ''İki güçlü takım karşı karşıya gelecek. Zorlu bir maç izleyeceğiz ama Leverkusen'in turu atlayacağına inanıyorum'' diye konuştu.

G.SARAY'DA BRUGGE HAZIRLIĞI

Öte yandan Türkiye Kupası'nda 3. haftayı bay geçen Galatasaray, 9 Ocak Çarşamba günü, Belçika Birinci Ligi takımlarından Clup Brugge ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma hareketlerinin ardından iki gruba ayrılan oyuncuların kondisyon ve teknik çalışmalar, kalecilerin ise kaleci antrenörü Nezih Ali Boloğlu yönetiminde özel bir kaleci çalışması yaptıkları kaydedildi.

08.01.2008


 

Beşiktaş kupada Ankara'yı ağırlıyor

Beşiktaş ile Ankaraspor Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu 3. hafta maçında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşma, siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Maçı Hakan Sivriservi yönetecek. (A) Grubu'nda oynanan 2. maçlar sonucunda Beşiktaş 3 puan ve averajla lider durumda bulunurken, Ankaraspor ise aynı puanla ikinci sırada yer alıyor. Grubun diğer maçında ise Çaykur Rizespor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor bugün saat 16.00'da Rize'de karşılaşacak. Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun.

SEYİRCİSİZ MAÇLARI KAZANIYOR

Öte yandan Beşiktaş'ın cezası nedeniyle bugün mücadele seyircisiz oynanacak. Siyah Beyazlılarımız son dönemde kendi sahasında oynadığı 7 seyircisiz maçın 5'ini kazanırken; 1 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı.

KUPADA DİĞER MAÇLAR

C) Grubu:

13.30 Alanya-Gaziant: Uğur Söylemez

9 Ocak Çarşamba:

(B) Grubu:

13.30 - Kırıkkale-G.Birliği: Gökhan Güneşer

20.00 - Adana D.-Trabzon: Süleyman Abay

(C) Grubu:

13.30 - Şanlıurfa-Kayseri: Sinan Cem İyihuylu

D) Grubu:

13.30 - Sarıyer-Bursa: Özgüç Türkalp

16.00 - G.Birliği Oftaş-Denizli: Deniz Çoban

08.01.2008


 

Millî boksör Yalçınkaya'dan şok karar: Pekin'de yokum

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli boksör Atagün Yalçınkaya, son dönemde yaşadığı haksızlıkları gerekçe göstererek, milli takımı bıraktığını, bu yıl Pekin'de yapılacak olimpiyat oyunlarına da katılmayacağını ve profesyonelliğe geçeceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay tarafından adı daha önce 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacak isimler arasında açıklanan 21 yaşındaki Atagün Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, son dönemde üst üste yaşadığı bazı olayların kendisini çok derinden yıprattığını belirterek, ''Bir daha milli takıma dönmek istemiyorum'' dedi.

KİMSE BİZİ ARAYIP SORMUYOR

Henüz 16 yaşında Avrupa şampiyonalarında gençler ve büyüklerde şampiyonluklar yaşayıp, 17 yaşında olimpiyat ikinciliği elde eden, ardından da Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya getiren Atagün Yalçınkaya, ilgisizlikten yakınarak, şunları söyledi: ''Kimse 'Ne problemin var?' diye sormuyor. Ben problemlerimi anlatamıyorum, iletemiyorum kimseye. 17 yaşında olimpiyat ikincisi oldum. Dünya medyasında yer aldım. Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda madalya alan en genç boksör oldum. Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya kazanan en genç ismi oldum. Anlamıyorum, neden bu kadar üzerime geliniyor? Sadece ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Tabiri caizse ter değil, kan dökerek bunu yaptım.''

08.01.2008


 

Belçika'da Ahmed Hassan krizi

Bir dönem Gençlerbirliği ve Beşiktaş forması da giyen Mısırlı Ahmet Hassan'ın ailesine Belçika hükümeti tarafından vize verilmemesi, Mısır Milli Takımı ile Anderlecht'i karşı karşıya getirdi.

Bir dönem Gençlerbirliği ve Beşiktaş forması da giyen Mısırlı Ahmet Hassan'ın ailesine Belçika hükümeti tarafından vize verilmemesi, Mısır Milli Takımı ile RSC Anderlecht Kulübü'nü karşı karşıya getirdi. Belçika hükümetinin, RSC Anderlecht'te forma giyen Ahmet Hassan'ın ailesini yanına getirmek için yaptığı başvuruyu onaylamamasıyla ortaya çıkan sorunun ardından, Mısır Milli Takımı Teknik Direktörü Hassan Shehata da Afrika Kupası maçlarında milli formayla sahaya süreceği futbolcusunun 19 Ocakta Belçika Birinci Ligi'nde yapılacak Anderlecht-Kv Mechelen maçına gitmesini yasakladı.

SAKATLIĞINDAN KORKULUYOR

Belçika hükümetinin tutumunu protesto etmek için böyle bir karar aldığı bildirilen Shehata, bu kararına gerekçe olarak ise 22 Ocakta Afrika Kupası'nda ilk maçını Kamerun ile oynayacak Mısır Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan, ancak kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek futbolcusunun, bu önemli turnuva öncesinde sakatlanma ihtimalini gösterdi. Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Mısırlı futbolcu Ahmet Hassan ise ülkesinin federasyonu tarafından kulübüne, lig maçında oynayamayacağına ilişkin resmi yazının faks ile geçildiğini, ancak kulübün bu faksı almadıklarına dair bir iddiada bulunduğunu belirtti.

YILIN FUTBOLCUSU ADAYI

Yaşanan vize sorunu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Ahmet Hassan, Belçika'da yılın futbolcusu olma yolunda da emin adımlarla yürüyor. Ahmet Hassan, 16 Ocakta yapılacak ödül töreninde açıklanacak isimler arasında yılın futbolcusu ödülünü almaya en yakın futbolcu olarak gösteriliyor.

08.01.2008


 

Beşiktaş potada Zeleznik önünde

Basketbol Erkekler ULEB Kupası'nda (B) Grubu'nda namağlup lider durumda bulunan Beşiktaş Cola Turka, bugün grubun 8. hafta maçında Sırbistan'ın FMP Zeleznik takımını konuk edecek.

Akatlar Cola Turka Arena'da oynanacak olan karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. ULEB Kupası'nda namağlup 2 takımdan biri olan Beşiktaş Cola Turka, kupaya verilen 21 günlük aranın ardından, bugün çıkacağı karşılaşmayı da kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Siyahbeyazlılar, Zeleznik ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 78-77 kazanmıştı.

08.01.2008


 

Utku, yelkende dünya 7.'si oldu

Güney Afrika'nın Hermanus kentinde düzenlenen 2007 Yılı Laser 4.7 Dünya Şampiyonası'nda Türk sporculardan Utku Gönener 7. oldu.

Şampiyonaya katılan 115 sporcu arasından İzmit Yelken Kulübü'nden Utku Gönener 7. olarak başarı elde ederken, Fenerbahçe'den Canberk Karahan 24, İstanbul Yelken Kulübü'nden (İYK) Cem Selçuk 29, Fenerbahçe'den Alican Yentür 64 ve Çağla Dönertaş 68, Çeşme Yelken Kulübü'nden Melis Baykan 69 ve Karşıyaka Spor Kulübü'nden Arya Sevgen 75. oldu. Utku Gönener'e aldığı derece nedeniyle ödül de verildi.

08.01.2008


 

Konya Sırp kaleci Damir'le anlaştı

Konyaspor'un, Sırp kaleci Damir Kahriman ile görüşmelere başladığı bildirildi.

Konyaspor'un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Sırbistan 1. lig takımlarından FK Vojvodina'nın kalecilerinden Damir Kahriman'ın Antalya kampına katıldığı ve sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 23 yaşındaki kalecinin, Sırbistan U21 Milli Takımı'nın da kalesini koruduğu kaydedildi.

08.01.2008


 

Eski futbolcunun çarptığı yaya öldü

Bandırmaspor Teknik Direktörü ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Erdi Demir'in kullandığı otomobilin çarptığı yaya öldü.

Alınan bilgiye göre, Demir'in kullandığı 34 FHH 612 plakalı otomobil, saat 03.00 sıralarında Bandırma Şehir Mezarlığının önünde, yolun karşısına geçmeye çalışan Fatih Uğur'a (20) çarptı. Kazada ağır yaralanan Uğur, kaldırıldığı Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

08.01.2008


 

Gökhan ve Eren Ankaraspor'da

Ankaraspor, Gençlerbirliği'nde gözden çıkarılan futbolculardan kaleci Gökhan ve Eren'i transfer etti.

Her iki oyuncu Ankaraspor ile uzun süredir görüşürken, transfer bugün iki kulübün bonservis sorununu çözmesiyle sona erdi. Mavibeyazlılar, Eren ve Gökhan ile 1,5'ar yıllığına anlaştı. Futbolcuların bonservis bedelleri ise açıklanmadı. Öte yandan, Gençlerbirliği'nde, izlenen futbolcuların transferi bu hafta içinde netleşecek.

08.01.2008


 

2010 Dünya Kupası fikstürü çekiliyor

Futbolda 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri fikstürü, bugün İspanya'da belli olacak.

2010 FIFA Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde İspanya, Belçika, Bosna Hersek, Ermenistan ve Estonya ile aynı grupta mücadele edecek (A) Milli Takımı'nın fikstürü, İspanya'nın Barcelona kentinde çekilecek.

08.01.2008


 

1. Ligde görünüm

TFF 1. Ligindki takımlarımız bir yandan 2. yarıya hazırlanırken diğer yandan da teknik heyetlerinin verdiği rapor doğrultusunda eksik mevkilere transfer yapma telaşında. İlk 5 haftayı müthiş bir performansla tamamlayan Malatyaspor, 3 ay gibi uzun bir zamanı hem yönetimsiz hem de teknik heyetsiz ve daha da önemlisi parasız geçirdi. Haşim Karadağ ve Hikmet Tanrıverdi arasındaki sürtüşme Malatyaspor'a çok ama çok pahalıya mal olabilirdi. Nihayetinde İlhan Kavuk ve yönetimi bu işe el koydu. Şu anda kulübün ihtiyaçları doğrultusunda transfer çalışmalarını yürütüyorlar ve doğru da yapıyorlar. Çünkü mevcut futbolculara verilmiş bir taahhüt ve ödeme var. Yeni transferleri ise yerinde buluyorum.

Elazığspor'un da Malatyaspor'dan kalır yanı yok. İlk yarıyı deplasmanda oynamaları onlar için avantaj olabilir. İkinci yarı hem sahalarında hem de taraftarlarının karşısında yapmış oldukları transferlerle lige renk katacaklardır. G. B. OFTAŞ'tan alınan Eren ve Kenan ile Samsun'dan transfer edilen tecrübeli defans oyuncusu Murat Duman takıma büyük ölçüde faydalı olacaktır. İkinci Yarı Elazığspor bu kadro ile ligin tepesine göz kırpabilir.

Gaziantep B. Bld. ise, hazırlık maçlarındaki performansı ve yaptığı trnaferlerle göze batan kulüpler arasında. Gaziantep'ten Ümit, Trabzon'dan Ufukhan, Beşiktaş'tan Koray ve Serkan, Kasımpaşa'dan Mustafa Marangoz takıma güç verecektir. .İkinci yarı Antep takımı bana göre ligde kalacaktır.

Ligin ilk yarısını son sırada tamamlayan İstanbulspor ve Mardin'in ise ikinci yarıda işlerinin çok zor olduğu görülmekte. Giresunspor'u da ikinci yarıda çok zor maçlar beklemekte. Ama ligde kalacaklarına inanmaktayım. Haftaya ligin liderlerini ele alacağız.

Said Yalçın

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri