Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü sorunu anayasa ile çözülmez

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa çalışmasının başörtüsü noktasına indirgenmesinin kendisini rahatsız ettiğini belirterek, ''Anayasa ile bana göre türban sorunu çözülmez. Anayasada, 'üniversitelerde türban serbesttir' diye bir hüküm olmaz. O zaten Anayasa tekniğine de uymaz'' dedi.


Parti ve demokrasi geri gelecek

DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa seçilen Süleyman Soylu, hep birlikte ele ele partiyi kucaklayarak, büyüterek, hiç kimseyi ötelemey

Şahin: 301 teklifi hazır

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu hafta içerisinde 301. maddeyle ilgili bir değişiklik teklifi ya da tasarısının TBMM'ye verilebileceğini kaydederek,


  Özcan: Üniversiteler paralı olmalı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''Üniversitelerin mali bağımsızlığı için paralı hale gelmesi gerekiyor. Devlet üniversitelere vereceği parayı öğrencilere vermeli'' dedi.


  FT: Türk - Amerikan ilişkileri yeniden rayına giriyor

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyaretini değerlendirirken, "Türk-Amerikan ilişkilerinin yeniden rayına girmekte olduğunu" yazdı.


  Diyarbakır'da hasar tesbit çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır'daki patlamada maddî hasara uğrayan vatandaşların zararlarının giderilmesi amacıyla oluşturulan hasar tesbit komisyonu çalışmalarını tamamladı.


  Yaraları sarma seferberliği

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Ankara'nın Bâlâ ilçesinde meydana gelen depremle ilgili olarak, "Hiçbir vatandaşımızın çadırda ve konteynerde yaşamasına razı değiliz. Bir an önce daha sağlıklı bir ortama geçmelerini istiyoruz ve gerekeni yapıyoruz'' dedi.


  Malki cinayeti sanıklarına ceza yağdı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Bursa'da 1995 yılında işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili davada Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararları bozmasının ardından yeniden yargılanan işadamı Erol Evcil müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


  Alevi iftarına Ehl-i Beyt boykotu

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, 11 Ocakta Ankara'da verilecek Muharrem ayı iftar yemeğine katılmama kararı aldıklarını bildirdi.


  Doğalgaz pahalı, nükleere dönüyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu an kullanılmakta olan elektriğin yüzde 52'sinin dogalgaz çevrim santrallerinden elde edildiğini ifade ederek, "Yani bizim elektrik maliyetleri doğalgaz sebebiyle çok pahalı. Onun için nükleer enerjiye yükleniyoruz. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içinde nükleer enerjinin ihalesi var" dedi.


  Değiştirilen kanun neler getirdi?

AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından hazırlanan Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Artık kahvehane, lokanta ve eğlence yerlerinde sigara içmek yasak. Bu gibi işletmelerde sigara yasağı 18 ay sonra uygulanmaya başlanacak.


  Terör, adalet ve hoşgörü ruhuyla engellenir

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ''Tüm dünyanın ortak sorunu olan terör ancak dostluk, adalet, hoşgörü ve dayanışma ruhu ile engellenebilir'' dedi.


  Memur, 15 Ocak'ta işe 1 saat geç gidecek

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarına yapılan zamların, enflasyon tahminin tutmaması ve vergi yükleriyle eridiğini ifade ederek, 15 Ocak 2008 tarihinde "İşe 1 saat geç gelme" eylemi yapacaklarını belirtti.


  Öğrencilere sokaktaki tehlikeler anlatılacak

Şanlıurfa Belediyesince hazırlanan "Bilinçli Nesiller Güvenli Yarınlar'' projesi kapsamında, 20 bin öğrenci ile 1000 aileye sokaklarda karşılaşılabilecek tehlikeler ve aile kavramının önemi gibi konularda eğitim veriliyor.


  Karda mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

Muş'ta, Yaygın beldesine bağlı Ağartı köyü yolunda 7 öğretmenin kardan kapanan yolda mahsur kaldığı, ancak ekiplerin çalışması sonucu 4 saat sonra kurtarıldığı bildirildi.


  Ormanları ihmal yakıyor

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 2002-2007 yılları arasında çıkan 576 orman yangınında 1473 hektar alan zarar gördü.


  42 bitki ve hayvan türü tehlikede

Türkiye'deki 42 bitki ve hayvan türünün, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.


  Ayran turşusu ile birinci oldular

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ayran turşusu yaptı.


  Gözlerimizi nasıl koruyabiliriz?

Göz sağlığının temelinde düzenli göz muayenesi var, çünkü çoğu göz hastalığı son evresine gelinmedikçe hastalar tarafından fark edilemez, bir uyarı işareti yoktur. Ancak bazı sorunlar da beklenmeyen bir anda oluşup hasta için uyarı oluşturur.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri