Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ'lere AB desteği

Avrupa Birliği, 2007-2013 yıllarını kapsayan, KOBİ'ler ve işletmelere yönelik "Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı" hazırladı. Program çerçevesinde KOBİ'lere, girişimcilik, bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmaları için 3,6 milyar avro ayrıldı.

İngilizce tanımı (CIP-Competitiveness And Innovation Framework Programme) olan ''Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programının'' yurt içindeki koordinasyonunu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yürütecek.

Toplam 3,6 milyar avro olarak belirlenen tutar üç alanda dağıtılacak. CIP'in birinci bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik Programı, ''AB İşletme, Girişimcilik ve Özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Çok Yıllı Programın'', yenilik ve çevre konularını da içeren daha geniş ve kapsamlı bir versiyonu olacak. Bunun, KOBİ'lerin uluslararası rekabete açılmaları açısından önemli bir fırsat olacağı belirtilirken, bu programa AB desteğinin 2,17 milyar avro olacağı öğrenildi.

2007-2013 döneminde, Girişimcilik ve Yenilik Özel Programı kapsamında, başlangıç ve büyüme aşamasında, özellikle yenilikçi KOBİ'lere finansman desteği sağlanırken, KOBİ Teminat Desteğine yeni bir araç olan Menkul Kıymetleştirmenin de ekleneceği belirtildi. CIP'in ikinci bileşeni olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politikaları Destek Programı; daha önce Türkiye'nin çok az katıldığı ''e-TEN, Modinis ve e-Content Programları''nın devamı olduğu ve 2010 Avrupa Bilgi Toplumu Stratejisi çerçevesinde yürütülecek. Katılım konusunda müzakereler sürerken, bu program için 728 milyon avro ayrıldı. CIP'in üçüncü bileşeni olan Avrupa Akıllı Enerji ve Teknoloji Programı; daha önce Türkiye'nin katılmadığı SAVE (Enerjinin Rasyonel Kullanımı ve Talep Yönetimi), Altener (Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları) ve STEER (Ulaştırmada Enerji) programlarının devamı niteliğinde olacak. Bunun için ayrılan miktar ise 727 milyon avro olacak.

/ ANKARA

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ'lere AB desteği

  Boğaz'a yeni tüp tünel

  Erdoğan, doğalgaz için Ahmedinejad ile görüşecek

  3.7 milyar dolarlık altın ihraç ettik

  Sanayi üretimi geçen yıla göre geriledi

  Memur emeklilerine yüzde 3,45 zam

  Tarımdan kazanıp, bilime yatıracaklar

  TÜPRAŞ, akaryakıtı demiryolu ile taşıyacak

  Ülker, Uno Ekmek'in yarısını aldı

  Albayrak Gayrimenkul Yatırım halka arza hazırlanıyor

  Daihatsu pazarlama müdürlüğüne Aşıkoğlu atandı

  Kuraklık, enerji üretimini de azalttı


 Son Dakika Haberleri