Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Minikler Mevlânâ'yı anlattı

Zeytinburnu'nda ilköğretim okulu öğrencileri, Mevlânâ'yı anma faaliyetleri kapsamında iki ay gibi kısa bir sürede 9 bine yakın resim yaptı. "Gel Ne Olursan Ol Yine De Gel" isimli sergi için yaklaşık üç bin mevcudu bulunan okulda öğrencilerin kimi 5 kimi de 10'ar eserle sergiye katıldı.

Mevlânâ türbesi ile İstanbul'un en büyük Mevlevî dergâhı olan Yenikapı Mevlevihanesi'nin bire bir maketlerinin de yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor.

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ayşe Güngör ile Resim öğretmeni Öznur Araz'ın danışmanlığında iki ay önce hummalı bir çalışmaya başlayan öğrenciler, kendi dünyalarındaki Mevlânâ'yı kağıda döktü. Öğrencilerin kimi de yaptıkları maketlerle Mevlânâ'yı anlatmaya çalıştı. Mevlânâ ile dolu iki ay geçiren öğrenciler bu süre sonunda karakalem, guaj, yağlı boya ve nokta çalışmalarından oluşan yaklaşık 9 bin resim yaptı.

Her bir öğrencinin en az bir resimle katıldığı sergi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından törenle açıldı. Törene mahalle muhtarları, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Küçük ellerin yapmış olduğu resim ve maketler büyük beğeni topladı. Her bir resimde Mevlânâ'nın sevgi ve hoşgörüsü farklı bir şekilde insanlara yansıtılırken, 7. sınıf öğrencisi Kübra Ünal'ın, bütün dünya ülke bayraklarının arasında sema eden bir Mevlevî ile Mevlânâ'nın "Ne Olursan Ol Yine De Gel" sözünün yazılı olduğu resim büyük beğeni topladı.

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hoca'nın logosu hazır

  Minikler Mevlânâ'yı anlattı

  Akif İnan anıldı

  Sulukule'ye Osmanlı mimarîsi

  Kitap "engel" tanımıyor

  Mehter gençlerle yaşatılacak


 Son Dakika Haberleri