Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

301 kaldırılmalı

301. madde, tamamen kaldırılmalı mı? Yoksa değiştirilmeli mi? Ben şahsen, "kaldırılmalı" diyenler arasında yer alıyorum. Ne kadar değiştirirseniz değiştirin, bu maddenin düşünceyi sınırlayıcı hükümlerinden kurtulamazsınız. Dengir Mir Fırat, çok güzel ifade etmiş: "Bu madde olmasa, kurumlara hakaret serbest mi kalacak?"



Demokrasi kompleksi

Türk Ceza Kanunu'nun ünlü 301'inci maddesinin değişmesi yine gecikiyor. Bu madde, bugünkü şekliyle her türlü eleştiriye karşı uygulanabilecek bir tür "sopa"dır.



301 sadece 301 değil

Başlık'taki '301 sadece 301 değil' ifadesine çok benzeyen bir ifadeyi Kıbrıs'ta Annan Planı tartışmaları sırasında Sayın Cengiz Çandar, 'Kıbrıs sadece Kıbrıs değil' şeklinde kullanmıştı. Çandar'ın bu ifadeyle muradı Kıbrıs meselesi üzerinden yürütülen tartışmaların sadece küçük bir bölümünün Kıbrıs'la ilgili olduğu idi.



ABD İran'ı bombalar mı?

Gül ile görüşmesinin hemen akabinde ABD Başkanı Bush Orta-Doğu gezisine çıkacak.



Uyum

AKP iktidarında, tanımladığı, başkomutanı da sayılacak, cumhurbaşkanı seçilmediğinde askerin tavrının ne olacağı hep merak edilmişti. Seçimler A planını uygulanmaz kılınca, 'Acaba askerin B planı var mı?' denmişti.



2050'de en büyük din hangisi?

The Ekonomist diyor ki: 21'inci yüzyılın başında dünyada 2 milyar Hıristiyan'a karşı 1,5 milyar Müslüman var. Ancak 20'nci yüzyılı Müslümanlar daha iyi performansla kapadılar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri