Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye atölye gibi

Yurt içi ve dışında bugüne kadar açtığı sergilerin sayısını bile bilmeyen, uluslararası alanda Türk fotoğrafçılığını ve Türk kültürünü tanıtan fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Türkiye'nin, zengin mozaiği ile 'fotoğraf sanatçısı için atölye'' niteliği taşıdığını bildirdi.



Bursa'da tarih yeniden canlanıyor

Osmanlı Devleti'ne başşehirlik yapmış Bursa'da tarihî miras, Tarihî Kentler Birliğine üye belediyelere "model" olarak gösterilecek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi tarafından ayağa kaldırılıyor.



Köprüler K. Maraş'ı geçmişe bağlayacak

Kahramanmaraş İl Turizm Konseyi Eylem Planı içerisinde bulunan tarihi köprülerin restorasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Tarihi kültür varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından köprülerin fotoğraflama ve arşivleme çalışmaları başlatıldı.



Yoksulların Zaferi

Türk tarihi konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan araştırmacı Alptekin Müderrisoğlu, 30 yıl boyunca Türk ve yabancı kaynakları araştırarak oluşturduğu arşivinden hazırladığı "Yoksulların Zaferi: Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşının Maddî ve Manevî Kaynakları" kitabında Kurtuluş Savaşı'nı anlatıyor.



Osmanlı Coğrafyası

DenizKültür Yayınlarının 2007 sonunda okuyucularına sunduğu "Osmanlı Coğrafyası", yazar Necdet Sakaoğlu'nun, Akdeniz medeniyetlerinin son siyasî temsilcisi Osmanlı Devleti'nin son büyük coğrafyasını, o dönemin kaynaklarından yararlanarak aktardığı bir başucu kitabı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri