Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 enerjide verimlilik yılı olacak

2008, ''Enerji Verimliliği'' yılı olarak ilan edilecek. Yürürlükteki Enerji Verimliliği Kanununun ve hazırlanmakta olan yönetmeliklerin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına ilişkin tedbirleri konu alan Başbakanlık Genelge taslağı, ilgili kamu kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmasının ardından son aşamaya geldi.


Enerji özelleştirmesine ABD ilgisi

ABD'li yatırımcılar, Türkiye'deki enerji sektöründe gerçekleştirilecek özelleştirmeleri bekliyor.

İran, gaz akışını kademeli artıracak

İran, sert kış şartları ve Türkmenistan'dan gelen doğalgaz sevkıyatının durmasını gerekçe göstererek geçen hafta Türkiye'ye ihraç ettiği gaz miktarını


  Yoksulluk sınırı 1810 YTL

Memur-Sen'in yaptığı araştırmada, Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını yaklaşık 661, yoksulluk sınırını ise bin 810 YTL olarak hesapladı.


  Çiftçinin borcu ertelenmeyecek

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ziraat Bankasının, görev zararı karşılanmadan üretici borçlarını resen 5 yıl süreyle ertelemeyeceğini bildirdi.


  Karşılıksız çek sayısı arttı

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2007 yılında bir önceki yıla göre yüzde 24,6 artarak 8 milyon 458 bin 72 adede çıktı.


  Otomotiv satışları 2007'de düştü

Otomotiv pazarının, 2007 yılı Ocak-Aralık döneminde yaklaşık yüzde 4.4 oranında azalarak 594.762 adet olarak gerçekleştiği bildirildi.


  ATO'dan "çekten cayma" uyarısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türk Ticaret Kanunu'nun, çekin kaybedilmesi, çalınması ya da gasp edilmesi durumunda çek sahiplerini koruyan ''çekten cayma'' hükümlerinin kötüye kullanıldığını, çok sayıda esnaf ve tüccardan bu yolla dolandırıldıklarına ilişkin şikayetler aldıklarını söyledi.


  Gıda güvenliğinde AB uyumu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Almanya ve Litvanya'nın destekleriyle 2006 yılında hayata geçirilen ''Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi Projesi'' pilot iller Ankara, Bursa ve Konya'da uygulandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri