Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE'NİN YÜKSELİŞİ

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkan Fenerbahçe, dünyadaki futbol takımları sıralamasında yükselişe geçti. Sarı-lacivertliler, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun değerlendirmesinde, aralık ayı sonu itibariyle 7 sıra birden yükselerek, 187 puanla, 29. sıradan 22. sıraya çıktı.

BEŞİKTAŞ DA YÜKSELİŞTE

Takımların son bir yıllık sürede oynadıkları resmi maçlar baz alınarak belirlenen ve 1 Ocak 2007 ile 31 Aralık 2007 tarihleri arasını kapsayan değerlendirmede, Beşiktaş da 6 sıra birden yükseldi. Daha önce 32. sırada yer alan siyah-beyazlılar, aralık ayında 178 puanla 26. sıraya çıktı.

GALATASARAY GERİLİYOR

Galatasaray ise IFFHS'nin aralık ayı değerlendirmesinde düşüşe geçt. Sarı-kırmızılılar, 75. sıradan 10 basamak gerileyerek, PSV Eindhoven takımıyla birlikte 125.5 puanla 85. sırada yer aldı. Trabzonspor, 77.5 puanla 222, Kayserispor 66.5 puanla 302, Kayseri Erciyesspor 62.5 puanla 322, Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor ise 61.5 puanla 342. sırada bulunuyor.

SEVILLA YİNE LİDER

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi İspanya'nın Sevilla takımı, IFFHS'nin değerlendirmesinde liderliğini sürdürdü. Sevilla 306 puanla, 281 puana sahip olan İngiltere'nin Manchester United takımından 25 puan daha fazla toplayarak, ilk sıradaki yerini korudu. Değerlendirmede İtalya'nın AC Milan takımı ise 280 puanla 3. oldu. Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen ekibi ise 154 puanla 47. sırada bulunuyor.

10.01.2008


 

Atalay: Trabzon'a 50 bin kişilik stad şart

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'un hak ettiği bir stada kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Atalay, şöyle devam etti: ''Artık yaşlanmış, çok büyük onarım gereken, masrafına değmeyecek Avni Aker Stadı'nda bunu yapmak istemiyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığımız olacak. Bunun bir ayağı için de Trabzon'u göstereceğiz. 12 stadyum isteniyor. Bunlardan biri Trabzon olacak. Trabzon'u dünyaya tanıtacak bir stadın varlığını arzu ediyoruz. Trabzonspor'un hazırladığı taslakta stat kapasitesi 30 bin kişi olarak gözüyor. Ama biz burada Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alırsak yarı final maçlarının da oynanmasını istiyoruz. Bunun için kapasite 50 bin istiyoruz. 50 bin kişilik stat, daha sonra yapısı bozulmadan 30 bin kişiye de düşürülebilir.''

10.01.2008


 

Tello gollerini İstanbul'da atıyor

Beşiktaş'ın Ankaraspor ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası maçında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Rodrigo Alvaro Tello Valenzuela, resmi maçlardaki tüm gollerini İstanbul'da attı.

Sezon başında Portekiz'in Sporting Lizbon takımından transfer edilen Tello, bu sezon oynadığı 25 resmi maçta toplam 7 gole imza attı. 7 golün tamamını İstanbul'da rakip filelere bırakan Tello, bu gollerden 6'sını BJK İnönü Stadı'nda, 1'ini ise Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbi maçta attı. Şilili futbolcu, İstanbul dışındaki maçlarda ise rakip fileleri henüz havalandıramadı. Sol kanat için transfer edilen Tello, forma giydiği 25 resmi maçta attığı 7 gole siyah-beyazlı takımın Bobo'dan sonraki en golcü futbolcusu oldu. Bu sezon ligde ilk kez 3-2 kazandıkları 6. haftadaki Denizlispor maçında 2 gol atan Tello, daha sonra 7. haftada 2-1 yenildikleri Galatasaray ve 16. haftada 3-1 kazandıkları Ankaragücü maçlarında 1'er gol kaydetti. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın Olympique Marsilya takımı karşısında frikikten gol bulan Tello, son olarak da Fortis Türkiye Kupası'ndaki Ankaraspor karşılaşmasında 2 gol atmayı başarıp, siyah-beyazlı takımdaki gol sayısını 7'ye yükseltti.

10.01.2008


 

Emre'nin kadro dışı kaldığı haberi yalanlandı

Futbol hayatını İngiltere'de sürdüren Emre Belözoğlu'nun, Newcastle United takımında kadro dışı kaldığı şeklindeki haberler yalanlandı.

Emre'nin menajeri Ahmet Bulut, bu yönde çıkan haberlerin doğru olmadığını savunarak, ''Emre, kadro dışı değildir. Çıkan haberler tamamen yalandır, burada başka bir amaç var. Emre takımla idmana çıkıyor'' dedi.

10.01.2008


 

Beşiktaş bayanların İsrail sınavı

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 2. tur ilk maçında bugün deplasmanda İsrail'in Elitzur Ramla takımıyla karşılaşacak.

Ramla kentindeki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Maçın rövanşı 17 Ocak Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve turu geçen takım belli olacak.

10.01.2008


 

Holosko: Gole sevinemedim

Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Slovak futbolcu Filip Holosko, Türkiye'de oynayabileceği en büyük kulübün Beşiktaş olduğunu söyledi.

Holosko, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine yaptığı açıklamada, iki yıldır Türkiye'de futbol oynadığı için hem ülkenin mantalitesini bildiğini, hem de Türkiye'de oynayabileceği en iyi ve büyük takımın Beşiktaş olduğunu belirterek, ''Bu nedenle eski kulübüme özellikle Avrupa'dan birçok teklif gelmesine rağmen, ben kişisel tercihimi Beşiktaş'tan yana kullandım'' dedi.

BENİ HOCAMA SORUN

Beşiktaş olarak bu sezon öncelikli hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Holosko, ''Türkiye Kupası'nı tekrar kazanarak sezonu iki kupayla bitirmek istiyoruz. Önümüzdeki sezon için de yine Şampiyonlar Ligi'ne katılarak, takım arkadaşlarımla birlikte Avrupa arenasında büyük başarılara imza atmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu. Slovak oyuncu, Beşiktaş formasıyla ilk maçtaki performansı ile ilgili soruları ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbol otoritelerin cevaplamasını daha doğru bulduğunu dile getirdi.

EN SEVDİĞİ TEZAHÜRAT

Filip Holosko, Beşiktaş formasıyla İstanbul'daki ilk maçında attığı golün sevincini ise buruk yaşadığını ifade etti. Beşiktaş formasıyla ilk maçını Diyarbakır'da oynadığını hatırlatan yeni transfer, şunları söyledi: ''Ama kendi stadımızın benim için çok ayrı bir yeri vardı ve dolayısıyla bu maç benim için çok önemliydi. TStadımızda oynadığım ilk maçta gol atmama sevinmem kadar, bu golün sevincini taraftarlarımızla birlikte yaşayamadığım için de bir o kadar üzüldüm. Umarım bundan sonraki maçlarda çok büyük bir güç olduğuna inandığım taraftarlarımızdan ayrı kalmayız.'' Holosko, en sevdiği tezahüratın ise ''Kartal gol gol gol'' olduğunu sözlerine ekledi.

10.01.2008


 

İbrahim PAOK'ta siftah yaptı

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker'den Yunanistan'ın PAOK takımına transfer olan milli basketbolcu İbrahim Kutluay, yeni takımıyla ilk maçını önceki gece FIBA Avrupa Kupası'nda oynadı.

(A) Grubu'nda yer alan PAOK'un, kendi evinde Rusya'nın CSKVVS Samara takımıyla yaptığı maçta ilk kez forma giyen İbrahim, takımı adına 16 sayı üretti. İbrahim, 16 sayının yanı sıra, 3 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalma ile oynamasına rağmen, takımının 73-65 yenilmesini engelleyemedi.

10.01.2008


 

Kara-Kartal Avrupa'da Türkiye'nin gururu oldu

Basketbolda ULEB Kupası (B) Grubu'nda Sırp takımı FMP Zeleznik'i 77-76 yenerek grup liderliğini sürdüren Beşiktaş Cola Turka, 54 takımın mücadele ettiği kupada tek yenilgisiz ekip olarak Türk basketbolunun gururu oldu.

Grubunda yaptığı 8 maçı da kazanma başarısı gösteren siyah-beyazlı ekip, kupada yer alan bir diğer Türk takımı Türk Telekom'un, İspanya'nın Joventut Badalona takımını 96-94 yenmesiyle, ''namağlup tek takım'' unvanının sahibi oldu.

10.01.2008


 

Efes deplasmanda Le Mans karşısında

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün deplasmanda Fransa'nın Le Mans takımıyla yapacağı maçta Avrupa kupalarındaki 384. sınavına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 383 maçın 240'ını kazanırken, 143 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

10.01.2008


 

Anelka'nın Chelsea hayalleri yıkıldı

Chelsea'ye transferine kesin gözüyle bakılan Nicolas Anelka'nın hayalleri yıkıldı.

Fransız yıldızı 8 milyon pounda Fenerbahçe'den transfer eden Bolton Wanderers'ın Chelsea'nin resmi teklifini reddettiği açıklandı. Bolton, Drogba'nın yerine transfer edilecek 1 numaralı isim gözüyle bakılan Anelka için yapılan teklifi düşünmeden geri çevirdi ve Fransız yıldızın büyük takım hayalleri de başka bir bahara kalmış oldu. Chelsea'nin internet sitesinden transfelre ilgili yapılan açıklamada, "Anelka için resmi teklif yapıldı ancak Bolton'la anlaşma sağlanamadı" denilirken, Wanderers'ın reddettiği teklifin yaklaşık 12 milyon pound civarında olduğu kaydedildi. Megson'un kapısını tekrar çalması beklenen Chelsea'nin İsrailli menajeri Avram Grant, daha önce yaptığı açıklamada Anelka'nın takımda gömek istediği isimlerin başında geldiğini söylemişti. 2006'da Fenerbahçe'den Bolton'a kulüp rekoru olan 8 milyon poundluk bonservis bedeliyle transfer olan Fransız futbolcu, bu sezon 22 maçta attığı 11 golle kariyerinin altın yıllarından birini yaşıyordu.

10.01.2008


 

UEFA: Sivasspor öldürücü bir dev

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesinde, Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısını lider bitiren Sivasspor'u öven bir haber yayımlandı.

Habere, ''Öldürücü dev Sivasspor'' başlığı atıldı. FIFA'nın internet sitesinde yayımlanan haberde, 2007-2008 sezonunun ilk yarısında, ''alışkın olunmayan'' bir puan tablosunun ortaya çıktığı belirtilirken, ''İstanbul takımları Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın, 17 maç sonrasında sürpriz bir şekilde Sivasspor'un gerisinde yer aldığı'' ifade edildi. Bu sezon Avrupa futbol liglerinde yaşanan şoklardan birini, teknik direktör Bülent Uygun ve takımının yarattığı kaydedilen haberde, Anadolu kulübünün Turkcell Süper Lig'e nasıl yükseldiği anlatıldı.

10.01.2008


 

Kasımpaşa 3 yeni oyuncuyla anlaştı

Süper Lig'de sezonunun ilk yarısını 9 puanla son sırada tamamlayan Kasımpaşa, 3 futbolcuyla anlaştı.

Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, yaptığı açıklamada, Belçika'nın Genk takımından Murat Akın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Evren ve TFF 2. Lig takımı Eyüpspor'dan Mehmet Ali ile anlaştıklarını bildirdi.

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri