Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FIFA'dan uyarı mektubu

Dünya futbolunun patronu FIFA, Türkiye'de Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında yaşanan genel kurul tartışmasını ve bakanlığın federasyonla ilişkilerini takip ettiğini bildiren bir mektup gönderdi.

Dünya Futbolunun patronu FIFA, Türkiye'de Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında yaşanan genel kurul tartışmasını ve bakanlığın federasyonla ilişkilerini takip ettiğini bildiren bir mektup gönderdi. Futbol camiasında yaşananları yakından tekip etmeye ve uyarmaya devam ediyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter, dün bir kez daha Haluk Ulusoy'a destek veren bir mektup gönderdi ve Türkiye'ye verilebilecek ağır cezaları ima ederek uyarılarda bulundu.

MEKTUP DOĞRULANDI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Berktaş, KanalTürk Televizyonu'nda yayınlanan 5. Boyut programına katılırken son derece önemli bir açıklama yaptı. Berktaş, FIFA Başkanı Blatter'den bir mektup aldıklarını belirterek, Blatter'in uyarılarını canlı yayında anlattı. Berktaş'ın ifadelerine göre, Dünya Futbolu'nun patronu ve Federasyonlara talimat verebilecek tek mercii olan FIFA Başkanı Blatter mektupta önemli konulara değindiğini belirterek, şu açıklamaları yaptı;

ULUSOY'A DESTEK VERDİ

"Sayın Başkan Haluk Ulusoy, değerli kardeşim" ifadesiyle başlayan mektupta, son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Blatter, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na söylediklerini hatırlattı. Yeni yasa TBMM'den geçtiğinden beri Türkiye'yi yakından izlediklerini ifade eden ve 19 Aralık'ta Spor Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta açıkladığı gibi yeni yasanın FIFA'nın istediği pozitif değişiklikleri kapsadığını söyleyen Blatter, ardından önemli bir ifade kullandı.

İHRAÇ TEHLİKESİ VAR

Blatter, 19 Aralık'ta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta yeni yasaya eklenen ve Futbol Federasyonu'nu 30 gün içinde seçime çağıran madde hakkında uyarıda bulunduğunu ifade ederek "Spor Bakanı'na söylediğim gibi geçici madde uygulanmadan önce mutlaka FIFA ve UEFA ile tartışılmalıdır." dedi. Futbol Federasyonu'nun yetkilerine el konularak kayyum atanması yine FIFA'nın özerkliğe müdahale edilen ülkelere yaptıklarını gündeme getirdi. Başta Yunanistan ve İran olmak üzere birçok ülke ihraçtan son anda ve FIFA'nın söylediklerini yaparak kurtulmuştu.

11.01.2008


 

Hidayet coştukça coştu

Orlando Magic deplasmanda Los Angeles Clippers'i 113-106 yenerken, Hidayet Türkoğlu 28 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Los Angeles Clippers'ı 113-106 yenerken, milli basketbolcu attığı 28 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 42 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 1 kez başarılı olurken, 12 kez denediği 2 sayılık atışların da 8 tanesini sayıya çevirdi. 10 kez geldiği faul çizgisinde de 9 isabet çıkaran Türkoğlu, karşılaşmada 28 sayı, 7 ribaunt ve 7 asistlik performans sergiledi. 6 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Magic'de Türkoğlu'nu 20 sayı, 3 ribaunt, 2 asistle Rashard Lewis takip etti. Maçı 17 sayı, 17 ribauntla tamamlayan Dwight Howard da galibiyete katkı sağladı.

11.01.2008


 

Cisse: Türk futbolunda disiplin yok

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Edouard Cisse, Türkiye'de hücumu herkesin yaptığını, ancak defansa herkesin yardım etmediğini söyledi.

Cisse, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan röportajında, Türkiye'de gerçekten heyecan veren maçlar oynandığını dile getirerek, şunları kaydetti: ''Üst düzeyde teknik ve kaliteli oyuncular var, ama Türkiye'de herkes oyunun hücum yönüne ağırlık veriyor. Sorunun en önemli kısmı defansif anlamda. Ayrıca oyun disiplini Türk futbolunda biraz yok gibi. Mesela saha içinde herkes yerini kaybedebiliyor bir anda. Herkes görevine tam anlamıyla sadık kalmıyor. Sağ tarafı koruması gereken oyuncu bir bakıyorsunuz bir anda sol açık mevkine geçmiş oluyor.''

11.01.2008


 

Fatih Terim'in acı günü

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 66 yaşında vefat eden dayısı Turgut Kalalı'nın cenaze törenine katılmak üzere, eşi Fulya Terim ile birlikte Adana'ya geldi.

Adana Havalimanı'ndan Asri Mezarlığa geçen Terim, burada yakınlarının ve annesi Nuriye Terim'in acısını paylaştı. Cenaze namazı sonrası bir süre dayısının tabutunu taşıyan Terim, defin sırasında ise dayısının mezarına toprak attı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Terim, törene katılan yakınları ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la vedalaşarak mezarlıktan ayrıldı. Terim, yaptığı açıklamada ise dayısını genç yaşta kaybettiğini söyledi.

11.01.2008


 

2007'nin en iyi hakemi Markus Merk

IFFHS'nin değerlendirmesinde diğer Alman hakem Herbert Fandel ikinci, Slovak Lubos Michel ise üçüncü oldu.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2007 yılının en iyi hakemi olarak Alman Markus Merk'i seçti. IFFHS'nin, 2007 yılı için yaptığı değerlendirmede Markus Merk 106 puanla ilk sırada yer alırken, vatandaşı Herbert Fandel 92 puanla ikinci, Slovak hakem Lubos Michel ise 87 puanla üçüncü oldu. 2007 yılının hakemleri sıralamasında Türk hakemleri değerlendirmeye giremedi.

11.01.2008


 

Yanal, ya tavrını koy ya da!

Trabzonspor sadece futbol takımı değildir. Trabzonspor, on bir oyuncu, bir hoca, bir başkandan da ibaret değildir. Esas Trabzonspor, bunların dışındadır. Trabzonspor'un sahipleri bunların dışında kulübün üyesi ya da taraftarı olan herkestir.

İşte bu herkes mutsuz. Diğerlerini bilmiyorum.

Bana göre Trabzonspor son iki sene sürekli kaybediyor. Kazansa da kaybediyor. Yıllar önce hiç unutmuyorum, Adana Demirspor'u 8-0 yenen bir Trabzonspor vardı sahada. Hem de o zamanki Demirspor, şimdikini onla çarpar ikiye bölerdi. Düşünün ki o zamanın Trabzonspor'u nasıl bir ekip ruhu taşıyordu. Üstelik şampiyonluk senelerine de uzaktı. O zaman bir oyuncu 100 lira kazanıyordu, şimdi 10 bin lira kazanıyor.

Sorununuz ne anlamıyorum? Söyleyin sorununuzu. Adana Demirspor'a, Urfa'ya, Bandırma'ya yenilebilirsiniz, bunlar futbolda var. Ama böyle hayati bir maçta bu yenilgi özrü kabul değil. Senin kulübün bir hafta önce büyük bir medya şirketiyle naklen yayın anlaşması yapıyor. Yani bu ne demek? Kulübe para akacak. Ama Trabzonspor nerede? Kupada yok, ligde yok, deplasmanda yok. Yok oğlu yok. Ee hiçbir yerde olmayan bir takıma hangi medya para verir?

Trabzonspor'dan dolayı yüz binlerce Trabzonsporlu Digitürk alıyor. Stada kimse gitmiyor, yakında Digitürk'ü de hiçbir Trabzonsporlu izlemese şaşırmayın.

Hocama soruyorum;

Sayın hocam, istediğin oyuncular alınmayacaksa bak rezil olur gidersin Trabzon'dan söyleyeyim. Ya dediğin dedik olsun ya da bizden uzak ol. Sonunda hesap sana kalır. Şahsen üzülürüm.

Başkan ve yönetim kuruluna soruyorum;

İki maç iyi gitti diye aday olacağız, Akyazı başlayacak türünden açıklamalar ettiniz. Siz kalmak istiyorsunuz ama sizin kalmanızı maalesef isteyen yok. Bu da bir gerçek. Saha sonuçları da aleyhinizde. 2 sene önceki takım bu takımdan iyiydi. İki sene önceki yönetim sizden iyiydi. Bu gerçekleri söylemem lâzım. Kötü bir Trabzonspor'un iyi yönetimi olamazsınız. Bunu başarmak zor. Akyazı'ya değil stadyum, Amsterdam Arena Stadı'nı dikseniz, bu milletin gönlünü alamazsınız. Bu millet yarın size stadyumu değil, Adana Demirspor maçını soracak.

Futbolcu kardeşlere de bir çift serzenişim var. İş dünyasının içinde biri olarak, çalışma arkadaşlarıma hep şunu derim:

"Çok yüksek ya da çok düşük performans göstereceğinize, normal standart performansla çalışın, bu daha faydalı."

Şimdi bir maçta performans tavan, öbür maçta yerlerde sürünüyor. Sizi de rahatsız eden bir şeyler varsa bunu paylaşın. Ki belli ki kafanız dolu. Ama unutmayın, dünyanın en zor, ama en kazançlı birkaç işinden birini yapıyorsunuz. Sizi havaya sokacak olan hocanızdır. Sizin performansınız yüzde 50 hocanıza bağlı. Yüzde 50 de size.

Bana göre kupa olayı bu sene bitti. Artık çok az bir şansı kaldı Trabzonspor'un. Bundan sonra camia biraz daha seçim havasına girer gibi geliyor bana.

Kadir BIYIKLI

11.01.2008


 

Brezilyalı Santos 3,5 yıl Manisa'da

Vestel Manisaspor Denizlispor'dan transfer ettiği Brezilyalı defans oyuncusu Allyson Araujo Santos ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Futbol Şube Sorumlusu Semih Vardarer, ''Daha önce Çaykur Rizespor ve Denizlispor'da oynayan Santos, Türkiye'yi ve ligimizi iyi tanıyor. İyi bir transfer yaptığımıza inanıyorum'' dedi.

11.01.2008


 

Sivasspor- Trabzon maçı bileti 5 YTL

Sivasspor ile Trabzonspor arasında oynanacak maçın biletleri satışa çıktı.

Spor kamuoyu tarafından merakla beklenen Sivasspor-Trabzonspor maçının biletleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor bilet satış gişesinde satışa sunuldu. Gişede, kale arkası tribünü biletleri 5, maraton tribünü biletleri ise 10 YTL'den satışa sunuluyor.

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri