Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ABD iki şey istiyor

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, ABD'nin Türkiye'den beklentileriyle ilgili olarak, "ABD'nin iki şey söylediğini, bunların Güneydoğu'daki Kürt meselesinin halledilmesi ile Kürtler ve Irak yönetimiyle bu bölgeyi kalkındıracak bir ilişki sürdürülmesi" olduğunu söyledi.


Anayasa referandumu yazın yapılabilir

Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar, anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Hazırladığımız taslak, şu anda AK

2/B yeniden gündemde

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, kamuoyunda ''2/B arazileri'' olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle


  Mahallî seçimler zamanında yapılacak

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, yerel seçimlerin erkene alınması gibi bir çalışmalarının olmadığını bildirerek, "Mahallî seçimler 2009'un Mart ayında, yani zamanında yapılacak" dedi.


  ÖSS'ye girenlerin azalması taban puanlarını etkileyecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 4 yıla çıkarılan ortaöğretimde bazı lise türleri dışında bu yıl mezun verilemeyecek olması sebebiyle ÖSS'ye girecek aday sayısında 400-500 bin azalma beklediklerini belirterek, ''Bu nedenle bu yıl taban puanlarında bir miktar farklılıklar olabilir'' dedi.


  Yıpranma tazminatı yok edilmeye çalışılıyor

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, "gazetecilerin yıpranma tazminatının AB kriterleri bahane edilerek yok edilmeye çalışıldığını'' bildirdi.


  Gül: Basın demokrasinin vazgeçilmezi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti.


  Devlet, milletiyle inatlaşamaz

Yeni Asya'nın sorularını cevaplandıran DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, başörtüsü yasağıyla ilgili olarak, "Bir devlet milletiyle bu derece karşı karşıya gelmemelidir. Meselemiz kalkınma, daha fazla özgürleşme, daha fazla zenginleşme olmalıdır. Bir insanın anayasal bir hakkını kullandıracaksınız, diğer hakkını kullandırmayacaksınız. Bu Türkiye açısından kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.


  İstanbul'da 'ceptrafik' uygulaması başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen ve mobil telefonlardan trafik durumunun öğrenilebildiği ''CepTrafik Projesi'' hizmete girdi.


  İstanbul'da elektrik kesintisi

12-13 Ocak 2008 tarihlerinde bakım ve onarım çalışması sebebiyle bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak.


  Şebeke suyu toprağa akıyor

Doğal Hayatı Koruma Vakfının internet sitesinde yer alan "Türkiye'de Su Kayıpları" konulu çalışmaya göre, şebekede dolaşan suyun İstanbul'da yüzde 35'i, Ankara'da yüzde 22'si, İzmir'de yüzde 48'i, Bursa'da ise yüzde 31'i toprağa karışıyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ının yaşadığı 16 ilde şebeke suyu kayıp oranı, ortalama yüzde 43,80 olarak belirlendi.


  Kara kışta, yakıt depoları da dondu

Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derece olarak ölçüldüğü Ağrı merkezde çok sayıda ev ve iş yerinin içme suyu şebekeleri, araçların depaları dondu


  Depremzedelere kira yardımı

Aralık ayı sonunda ardarda iki depremin meydana geldiği Ankara'nın Balâ ilçesinde, konutları yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelere kira yardımı başlatılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri