Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kırkpınar'a sponsor yok

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kırkpınar yağlı güreşlerine sponsor bulmak için çalmadık kapı kalmadı. Verdiğimiz tekliflerde hiçbir kuruluşu sponsorluğa razı edemedik" dedi.

Sedefçi, Gazeteciler Günü dolayısıyla Sarayiçi'ndeki Ağaköşkü'nde basın mensuplarına bir yemek verdi. Yemekte çeşitli konulardaki görüşlerini anlatan Sedefçi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Etkinlikleri Haftası'nın daha profesyonelce organize edilmesi için sponsorlara ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

KİMSEYİ İKNA EDEMEDİK

Sedefçi, ''Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sponsor bulmak için çalmadık kapı kalmadı. İş Bankası, Mis Süt ve Telekom'la görüştük. Hatta bu kuruluşların isimlerini Kırkpınar'ın başına getirmeyi bile göze aldık. Buna rağmen sponsor bulamadık'' dedi. Belediye imkanlarıyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni en güzel şekilde düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Sedefçi, ancak Kırkpınar'ın uluslararası boyutlarda tanıtılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

DÜNYA TANIMIYOR

''Yerel imkanlarla düzenlediğimiz Kırkpınar dünyada yeterince yankı bulmuyor. Oysa ki ata sporu yağlı güreş dünyanın en eski sporlarından biridir. Bugün sumo güreşi dünyada tanınmakta. Biz de Kırkpınar'ı daha popüler hale getirmek için sponsorlar bulmalıyız. Ama yaptığımız araştırmalarda ve verdiğimiz tekliflerde hiçbir kuruluşu sponsorluğa razı edemedik.''

12.01.2008


 

Anelka dünyanın en pahalı yıldızı

Alman Bild gazetesi, eski F.Bahçeli oyuncu Anelka'nın toplam 132,1 milyon Avro'yla dünyada bugüne kadar kendisi için en fazla transfer ücreti ödenen yıldız olduğu belirtildi.

Almanya'da yayınlanan Bild gazetesi, dünyanın en pahalı futbolcusunun eski Fenerbahçeli oyuncu Nicolas Anelka olduğunu yazdı. Gazetede, ''Ne Beckham ne Zidane ne Ronaldinho. O gerçekten de dünyanın en pahalı futbolcusu'' başlığıyla verilen haberde, Anelka'nın toplam 132,1 milyon Avro'yla dünyada bugüne kadar kendisi için en fazla transfer ücreti ödenen oyuncu olduğu belirtildi.

Fenerbahçe'den 12 milyon Avro'luk transfer ücretiyle Bolton'a geçen Anelka için şimdi de Chelsea'nin yaklaşık 20 milyon Avro transfer ücreti ödemek istediği ifade edilen haberde, Anelka'nın 2005 yılında Fenerbahçe'yle birlikte lig şampiyonu olduğu hatırlatıldı. Dünyanın en pahalı futbolcuları listesinde Anelka'yı, bugüne kadar aldığı toplam 115,5 milyon Avro'luk transfer bedeliyle, futbol kariyerine son veren Zinedine Zidane izliyor. Zidane'nin ardından 101 milyon Avro'yla Ronaldo ve 37,4 milyon Avro'yla Ronaldinho geliyor.

Almanya'da ise, en pahalı futbolcunun Galatasaray'dan Olympique Marsilya, buradan da Bayern Münih takımına geçen Franck Ribery olduğu, Ribery için bugüne kadar ödenen toplam transfer bedelinin 27,5 milyon Avro olduğu belirtildi. Haberde ayrıca, dünyada yılın futbolcusu seçilen Brezilyalı Kaka'nın toplam 8,3 milyon Avro'luk transfer bedeliyle, 9,9 milyon Avro transfer bedeli ödenen ve Chelsea takımında oynayan Alman milli takım futbolcusu Michael Ballack'ın gerisinde kaldığına işaret edildi.

12.01.2008


 

Deportivo'da Kezman sesleri

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) kötü bir sezon geçiren ve düşme hattında bulunan Deportivo LaCoruna takımının transfer etmek istediği futbolcular arasındaFenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman da bulunuyor.

La Liga'da 18. hafta sonunda 17 puanla 19. sırada bulunan Deportivo, ligde kalmak için takıma takviye yapmak isterken, forvet adayları arasında ilk sırayı Kezman'ın aldığı öğrenildi. İspanyol takımı, Kezman dışında Şilili Humberto Suazo, İspanyol RobertoSoldado ve Meksikalı Omar Bravo ile de ilgileniyor.

12.01.2008


 

Ç. Rize-G.Saray

Süper Lig'de 2. yarı start alıyor. Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde bugün 26. kez karşı karşıya gelecek.

Çaykur Rizespor'un Birinci Futbol Ligi'ne yükseldiği 1979-80 sezonundan itibaren yapılan 25 lig maçından 20'sini Galatasaray, 4'ünü Çaykur Rizespor kazanırken, taraflar 1 maçta da eşitliği bozamadı. Rize Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Vedat Yüksel yönetecek.

Konya-Beşiktaş

Beşiktaş ile Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 20. kez karşı karşıya gelecek. Konya'da saat 15.00'de başlayacak maçın hakemi Halis Özkahya. Beşiktaş, ligde rakibiyle yaptığı 19 maçtan 12'sini kazanırken, 5'inde berabere kaldı, 2'sini ise yitirdi. Günün diğer maçlarında Kasımpaşa-G.Antep, G.Birliği Oftaş-G.Birliği maçları oynanacak.

12.01.2008


 

17 Ocak'taki seçime FIFA 'olur' dedi

FIFA Başkanı Sepp Blatter dün akşam Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a gönderdiği mektupta, federasyon genel kurul toplantısının, mahkeme tarafından görevlendirilen İhtiyati Tedbir Heyeti'nin belirlediği 17 Ocak tarihinde yapılmasına tam destek verdiğini bildirdi.

Blatter mektubunda, 17 Ocak'ta Ankara'da gerçekleşmesi programlanan ve TFF'nu düzenleyen yürürlükteki kanunu gözetmek için toplanacak genel kurulu FIFA'nın tam olarak desteklediğini belirterek, ''Bu, Türk futbol cemiyeti içerisindeki huzurun bir an önce onarılmasına ve tamamen bağımsız Türkiye Futbol Federasyonu statüsünün tesisi için FIFA'nın istediği kararın adaptasyonuna katkıda bulunacaktır'' dedi.

12.01.2008


 

Spor Bakanı ders verecek

Kadir Has Üniversitesi, spor basını için uzman kalemler yetiştirmeye devam ediyor.

Ülker'in desteğiyle gerçekleştirilen Spor İletişimi Sertifika Programı'nın bugün saat 11.00'de Cibali Salonunda yapılacak olan dersine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu konuk olacak. Bakan, öğrencilere spor konusunda kısa bir de ders verecek.

12.01.2008


 

Sivasspor'un verdiği mesaj

Türk futbolu dört büyüklerin lider olmasına, bol gol atmasına, içerde-dışarıda galip gelmesine, medyada sayfaları olmasına alışıktır. Anadolu'dan Trabzonspor dışında ne zaman başka bir takım büyükleri zorlarsa o zaman gündeme gelir. Gazeteler, televizyonlar bırakın ilk dörde girmeyi lider olmadan o Anadolu takımından bahsetmez.

Sporun sadece yarışmak ve kazanmak olmadığını bilen spor gazetecileri Anadolu'nun yükselişini her daim görüyor. Gören gözler görüyor. Bakıp da görmeyenlerin gözleri ne kadar açık olsa da sonuç değişmiyor.

Sivasspor gerçeğinden bahsediyorum. Sezon başında herkesin burun kıvırdığı Sivasspor, Türk futbol tarihinde Anadolu takımları içinde birinci ligin ilk yarısını lider bitirmeyi başaran üçüncü takım oldu. Yani, Altay ve Kocaelispor'dan sonra 1. Ligin ilk yarısını lider bitiren üçüncü Anadolu takımı. Trabzonspor, daha önce yedi kez lider bitirdiği ligin ilk yarılarının sonunda altı kez şampiyon olmuştu. Altay ve Kocaelispor ilk yarılarını lider bitirdiği sezonlarda mutlu sona ulaşamadı. Zaten ligimizden de dört şampiyon dışında başka şampiyon çıkmadı. Şimdi sıra Sivasspor'da. Ligin ilk devresinde içerdeki tüm maçlarını kazanarak bitirdi ki, bu sezon bu başarıyı hiçbir kulüp elde edemedi. Sivasspor deplasmandan da başarılı sonuçlarla döndü. Mehmet Yıldız, Muhammed Hanefi, Abdurrahman Dereli ve Balili gibi yıldız oyuncularıyla adından en fazla söz ettiren takım oldu. Belki oyuncularının her biri yıldız adayı bile değildi, ama yıldız olmadan da, komutan olmadan da maçların kazanılabileceğini cümle âleme gösterdi.

Komutan demişken, aslında takımın komutanı eski bir askerdi. Daha doğrusu asker selamıyla akıllarda kalan Bülent Uygun'du. Futbolu henüz bitirmenin verdiği heyecanla, teknik direktörlük elbisesini giydi. Önce, Lorant ardından da Carol Pecze ile çalıştı. Onlara yardımcılık yaptı ama sonunda iş başa düştü. Yani iş asker Bülent'e düştü. O da iki yabancı hocanın veremediği her şeyi Sivasspor'a verdi. Sivasspor'un ligin ilk yarısında lider olması kesinlikle tesadüfi değil. Bunun belirtileri geçen senenin ikinci yarısından beri vardı. O zaman takımın başına geçen Bülent hoca, bu sene ürün topluyor diyebiliriz. Diri, çok koşan, oyun bozan, istediği an hızla atağa çıkabilen ve beş ataktan birini gol yapıp dönen bir takım oluşturan Bülent hoca için asıl iş bundan sonra başlıyor.

Onun yükünün çok daha arttığını söyleyebiliriz. Çünkü, ligin ikinci yarısı daha çetin geçecek. Sivasspor'un oyuncu kadrosu hem stres yoğunluğu, hem de fizikî yorgunluğa ne kadar dayanabilecek? Ancak görünen, Bülent hoca ile öyle büyük konuşmadan iyi gittikleri. Bülent Uygun, 'Sivasspor'un şampiyonluğunun hayal' olduğunu ifade ediyor. Akıllı davranıyor ve daha önce oyuncuyken Kocaelispor'da yaşadığı stresi, bu kez hoca olarak oyuncularına yaşatmak istemiyor.

Her şey ligin ikinci yarısında belli olacak. Hem süper lig, hem de Türkiye kupasında çetin maçlar bizi bekliyor. Bir de Avrupa Futbol Şampiyonası var ki, eğer Sivasspor böyle giderse en azından iki oyuncu millî takım kadrosuna girer.

Kadir BIYIKLI

12.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri