Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301'e yine erteleme

Kaldırılması beklenirken, önce değiştirilmesi gündeme gelen, ardından bu hafta TBMM'ye sevk edilmesi beklenen 301'inci madde yine ertelendi. Basına yansıdığı şekliyle değişmesi halinde, yeni sıkıntıların doğacağına işaret eden uzmanlar, maddenin tamamen kaldırılmasını istiyor.


STK'lar komisyonlara çağrılacak

Sivil toplum kuruluşlarının yasama çalışmalarına daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak üzere hazırlanan TBMM İçtüzüğü değişikliği taslağı, AKP

Demokrasi insanlık meselesi oldu

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ''Bizim de Avrupalıların da cesur olması lâzım, demokrasi artık bir insanlık meselesi olmuştur, çünkü bir değer meselesidi


  'Yeni sınır ötesi harekâtı' iddiası

Kuzey Irak Televizyonu Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyini bombaladığını iddia etti. Güvenlik kuvvetleri, TBMM'den geçen tezkerenin ardından Kuzey Irak'taki PKK kamplarını 3 kez vurmuştu. Operasyonlar konusunda Genelkurmay Başkanlığı, bir açıklama yapmadı.


  Gül Mısır yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in resmi davetlisi olarak 14-16 Ocak tarihleri arasında Mısır'ı ziyaret edecek.


  Diziler gayrî meşrû hayatı özendiriyor

Aileyi Koruma Derneğinden yapılan açıklamada, çok izlenen dizilerde yer alan gayrîmeşrû ilişkilerin, aşk ile süslenip sunulduğuna dikkat çekildi. "Yazılı ve görsel basında aldatan kadınlar neden hep gündemde?" diye sorulan açıklamada, "Bu da yetmiyormuş gibi, magazin programları gazete ve dergilerin paparazzileri aracılığıyla gündemin ilk sırasına oturtuluyor" denildi.


  Su tasarrufu şart

Yeni Yeraltı Suları Yasası çıkarılarak, yaklaşık 30 bin kaçak kuyunun denetim altına alınmasıyla, inşaatına başlanan ve 5 yıl sonra Konya Ovası'na yılda 414 milyon metre küp su verecek Mavi Tünel'den 3-4 katı daha fazla suyun geri kazanılabilmesinin mümkün olduğu bildirildi.


  Marmaris ormanları kamerayla izleniyor

Orman Genel Müdürlüğünün Bilkent Üniversitesi ile yürüttüğü ''Bilgisayarlı Görmeye Dayalı Orman Yangını Bulma ve İzleme Sistemi'', pilot bölge seçilen Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyete geçirildi.


  Küçüklere sigara satanlara ağır ceza

İstanbul Pendik'te, 18 yaşından küçüklere sigara satıldığı tesbit edilen 3 işyerine 15 gün süreyle kapatma cezası verildi. İnternet kafelerde sigara içilmesine de 2007 yılında toplam 26 bin 540 YTL para cezası kesildi.


  Sigara yasağına Yeşilay desteği

Yeşilay TBMM'de kabul edilen 4027 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarını Önleme Yasasının uygulanmasında devlete ciddî katkılar sağlayacak. Sağlık Bakanlığı, Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOOB ve birçok sendika, oda ve dernek ile işbirliği yaparak, denetimlerde "gönüllü müfettişlik" uygulaması getirecek.


  Doğu'da Sibirya soğukları bir hafta daha sürecek

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı 8 ilde 131 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Önceki gece Ağrı'da hava sıcaklığı -31 derece olarak ölçüldü.


  Yarıyıl tatilinde ödev verilmesin

Milli Eğitim Bakanlığı , öğrencilerin proje ve performans görevleri ile ilgili olarak ders öğretmenlerinin, görevlerin yerine getirilmesinde gerekli rehberliği yapmaları ve velileri masrafa zorlayacak görevlerin öğrencilere kesinlikle verilmemesi uyarısında bulundu.


  TV ve bilgisayarı bilinçli kullanın

Kütahya Özel Konuralp Eğitim Kurumları'nda öğrenci velilerine yönelik "Bilgili Anne ve Babalar" konulu seminerde konuşan eğitimci yazar Ziya Köse, "Televizyon ve bilgisayarı bilinçli kullanın ve kullandırın" dedi.


  Çocuklar, oynayarak kuş gribini öğrenecek

Tarım Bakanlığı ve UNİCEF tarafından kuş gribi hastalığı hakkında çocukların bilgilenip eğitilmesine katkı sağlamak amacıyla birçok il ve ilçeye çok sayıda eğitim materyali gönderildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri