Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail: Bush'u iknaya çalıştık

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın siyasî danışmanı Amos Gilad, İsrail ziyaretinde ABD Başkanı George Bush'u İran'ın nükleer tehdidi konusunda ikna etmeye çalıştıklarını açıkladı.

Gilad, "Bush'a olayın İsrail'den görüldüğü yönünü göstermek için var gücümüzle çalıştık. Profesyonel bir bakış açısıyla olay açık: Ortada İran'dan gelen bir nükleer tehdit var" dedi.

Devlet radyosuna açıklamalarda bulunan Gilad, istihbarat servislerinden gelen ve derlenen bilgilerin İran'ın nükleer silaha sahip olmaya çalıştığını sonucunu gösterdiğini söyledi. Amerikan istihbaratının İran'ın askerî nükleer programı olduğunu, ancak bu konudaki faaliyetlerini 2003'te durdurduğunu belirten aralık başındaki raporuna da değinen Gilad, ortak bilgi paylaşımının önemli olduğunu belirtti.

Gilad, İranlıların "ritmi yavaşlatsa da, yine aynı amaca yürüdüklerini" belirtti ve bu durumun kendilerinin bütün seçenekleri değerlendirmelerini gerektirdiğini ifade ederek, "ABD Başkanının sık sık söylediği gibi, şimdilik diplomatik seçeneğe öncelik verilmiştir ancak bütün seçenekler masada" dedi. Bush, "İran dünya barışını tehdit ediyor" demişti.

/ KUDÜS

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail: Bush'u iknaya çalıştık

  Suriyeliler bombalanan tesisi yeniliyor

  ABD'den İslâmî hayır kurumu elemanlarına tutuklama

  Aile partisi mi, aile şirketi mi?

  Bush: İstikrar işgalin başarısına bağlı

  'İran'dan gelen patlayıcılarda artış var'

  Baradei Nejad'la görüştü

  Moritanyalı zanlılar itiraf etti


 Son Dakika Haberleri