Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Aile partisi mi, aile şirketi mi?

Pakistan'ın 27 Aralıkta suikasta kurban giden eski başbakanlarından Benazir Butto'nun yeğeni Fatima Butto, eski başbakanın oğlu Bilavel'in partinin başına getirilmesini eleştirdi.

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesine demeç veren Fatima Butto, Benazir Butto'nun 19 yaşındaki oğlu Bilavel'in, ülkenin ana muhalefet partisi olan Butto'nun partisinin başına getirilmesinin bir anlamda bir aile işine döndüğünü belirterek, "Bu tıpkı bir antikacı dükkânının babadan oğula, sonra torunlara, sonra da torunların çocuklarına geçmesi gibi bir şey. Kuşaktan kuşağa geçiyor" ifadesini kullandı. Fatima Butto, partinin başına bir Butto'nun geçmesi fikrinin tehlikeli olduğunu da belirttiği demecinde, "Ben böyle düşünüyorum. Bu Pakistan için bir avantaj değil. Bu, demokratik ilkelere sahip olduğunu söyleyen bir parti için de avantaj değil; program değil de şahsiyetler temelinde düşünürsek, birer vatandaş olarak bizler için de avantaj değil" dedi.

Fatima Butto, Benazir Butto'nun 12 yıl önce Pakistan'da öldürülen kardeşi Murtaza'nın kızı. İki aile arasındaki zıtlaşmalar da kamuoyunca biliniyor.

/ LONDRA

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail: Bush'u iknaya çalıştık

  Suriyeliler bombalanan tesisi yeniliyor

  ABD'den İslâmî hayır kurumu elemanlarına tutuklama

  Aile partisi mi, aile şirketi mi?

  Bush: İstikrar işgalin başarısına bağlı

  'İran'dan gelen patlayıcılarda artış var'

  Baradei Nejad'la görüştü

  Moritanyalı zanlılar itiraf etti


 Son Dakika Haberleri