Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hızlı icraat bekliyoruz

MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, "Eylem Planındaki teşhis ve hedefler isabetli, ancak asıl önemlisi tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi" dedi. Bolat, planın kâğıt üzerinde kalmamasını istedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Eylem Planı"nı değerlendirdi. Dr. Bolat, "Eylem planını makro ekonomideki istikrar ortamını işletmeler düzeyinde rekabetçi bir yapıyı meydana getirecek reformların ve tedbirlerin alınmasıyla pekiştirmek gerekiyor. Biz bunların biran önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu vaatlerin kağıt üzerinde kalmaması için hedeflerin üç aylık dönemler zarfında kontrol edilmesini öneriyoruz. Bu, Türkiye'de kangren olan takipsizlik sorununu da ortadan kaldıracaktır. Eylem Planında esas öncelik işletmeler üzerindeki girdi maliyetleri yükünü azaltacak kamu, mevzuat ve bürokrasi yüklerini ortadan kaldıracak rekabetçi şartların oluşturulması olmak zorundadır. Bu çerçevede sigorta primlerinde işverenler üzerindeki yükün 5 puan düşürülmesi taahhüdü 2008 yılı içinde yerine getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Dr. Bolat açıklamasında şunları kaydetti: "Eylem Planı'nda "geleceğin zenginliğinin verimlilik artışından kaynaklanması gerektiği" şeklindeki bilinçli vurgu son derece yerindedir. Böylece Türkiye bir yandan verimlilik ekonomisini öte yandan da insanımızın niteliğini artırmak suretiyle istihdamı artırmayı iki kritik hedef olarak birlikte ele alacaktır." Gerçekten de devalüasyonun, enflasyonun, reel ücretlerin düşürülmesinin bir rekabetçi üstünlük kazanma stratejisi olarak hükümetin ve işadamının gündeminden çıkması gereğine isabetle işaret edilmektedir.

Türkiye'nin en büyük sıkıntılarının başında gelen eğitim sektöründe reform yapılması suretiyle piyasanın ihtiyaç duyduğu ara elemanın yetiştirilmesi gereği ve hedefi isabetle kaydedilmekte ve aciliyet listesine alınmaktadır.

Keza eğitimin vazgeçilmez bileşeni olan teknoloji, buluş ve icatlar ekonomisi de Eylem Planı'nda karşılık bulmaktadır. Bu bağlamda "Bilişim Vadisi" projesinin hayata geçirilecek olması çok önemli ve geç kalınmış bir gündemdir.

Planda enflasyonun sorun olmaktan çıkartılması yolundaki kararlılık ifade edilirken, mali disiplin yoluyla bu hedefe katkı yapılmaya devam edileceği vurgulanmaktadır. Kamu borç yükünün tasfiye edilmesi ve nominal faizlerin behemehal tek haneye indirilmesi vurgusu önemli bulunmaktadır."

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hızlı icraat bekliyoruz

  40 milyon borçlu var

  Chery, Türkiye yollarında

  Dolar 1 YTL olursa ucuza uçulabilecek

  Tarımın dertleri görüşüldü

  Cepte reklâm, tüketici haklarına aykırı

  Mardin'de tır belgesi sıkıntısı

  Hükümetin, DGD ve GAP açıklamaları olumlu


 Son Dakika Haberleri