Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hükümetin, DGD ve GAP açıklamaları olumlu

Türkiye Ziraat Odaları Birliğince (TZOB), hükümetin eylem planında yer alan, ''Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ve GAP'' ile ilgili açıklamaların olumlu bulunduğu belirtildi.

Odadan, yapılan yazılı açıklamada, eylem planında, çiftçi ve tarım sektörünü yakından ilgilendiren DGD ve GAP'ın da bulunduğu hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: ''DGD kaldırılacak, destek araziye değil, ürüne verilecektir. 2008 yılında, 2007 yılının DGD'leri ödenecektir. GAP'ın hedefleri 5 yılda gerçekleştirilecektir. TZOB olarak her iki konuyla ilgili açıklamaları ve hedefleri olumlu buluyoruz.''

Açıklamada, DGD kaldırıldığında, ihtiyaç bulunan ürünlerin üretimini teşvik etme imkanının artacağı belirtilerek, pancar ve tütün gibi ürünlere de prim verilmesi, meyve ve sebzedeki kırsal kalkınma desteklerinin artırılmasının da mümkün olacağı ifade edildi.

Ayrıca, GAP'ın 5 yılda tamamlanmasının önemli bir hedef olduğu vurgulanarak, bu hedefin gerçekleşmesinin tarım sektörü için, ''1,5 milyon hektardan fazla tarım arazisinin suyla buluşması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için daha fazla tarımsal üretim ve daha fazla gelir'' anlamına geldiği ifade edildi.

/ ANKARA

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hızlı icraat bekliyoruz

  40 milyon borçlu var

  Chery, Türkiye yollarında

  Dolar 1 YTL olursa ucuza uçulabilecek

  Tarımın dertleri görüşüldü

  Cepte reklâm, tüketici haklarına aykırı

  Mardin'de tır belgesi sıkıntısı

  Hükümetin, DGD ve GAP açıklamaları olumlu


 Son Dakika Haberleri