Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kaliteli yabancıya evet

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, sırf madalya uğruna yabancı sporcuları Türk vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu belirterek, "Yabancı getirelecekse ve Türk vatandaşı yapılacaksa en iyisi getirilmeli. Gelecek nesillere birşeyler bırakabilecek sporcular olabilir" dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, federasyonların sırf madalya uğruna yabancı sporcuları Türk Vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu söyledi. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen Spor İletişimi Sertifika Programında öğrencilerle buluşan Başesgioğlu, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarıa ev sahipliği yapmak için girişimlerde bulunacağını söyledi. Bakan Murat Başesgioğlu yabancı sporcularla ilgili bir soru üzerine ise, kendisinin sırf madalya için sıradan yabancı sporcuları Türk Vatandaşlığına geçirilmesine karşı olduğunu açıkladı. Başesgioğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

DÜRÜST VE AHLAKLI OLMALI

"Türkiye Olimpiyatlarda 9 branşda mücadele etmeye hak kazandı. Şuan ülkemizde 53 spor branşının federasyonu var. Yabancı sporcuların yer aldığı futbol dahil benim görüşüm, yabancı getirelecekse ve Türk Vatandaşı yapılacaksa en iyisi getirilmeli. Gelecek nesillere birşeyler bırakabilecek sporcular olabilir. Sırf madalya kazanmak için yabancı sporcuların Türk vatandaşı olmasına gönlüm razı dağil. Benim için önemli olan yarışmalarda Türkiye'yi kişiliği ile, dürüstlüğü ile yani spor ahlakıyla en iyi şekilde temsil edebilmek. Madalya kazanamadığı diye sporcularımızı sorgulamak pekte doğru değil."

FUTBOLDA SEÇİM YAPILMALI

Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Genel Kurulu ile ilgili olarak, ''Geldiğimiz nokta itibarıyla artık belli bir hukuki süreç başladı. Temennimiz, en kısa sürede neticelenmesi ve bir an önce futbolun başka sorunlarına mesai sarf edecek bir yönetimin, bu anlayıştan kurtularak, gerçek sorunlarla uğraşması'' dedi. Son gelişmeler ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'dan gelen mektupla ilgili görüşleri sorulan Başesgioğlu, bu konuların bir an önce kapanması ve futbolun gerçek sorunlarıyla ilgilenilmesi temennisinde bulundu.

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaliteli yabancıya evet

  Kezman F.Bahçe'yi bırakıyor

  Fenerbahçe- İst. Belediye

  Sivasspor- Trabzonspor

  Anelka Chelsea'de

  Halil'e teklif yağıyor

  Son 20 yılın en iyi hakemi İtalyan Collina

  Trabzon kongresi


 Son Dakika Haberleri