Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

3 yaşındaki dev sesler

Adana Divan Mûsikî Derneğinin korosuna henüz okuma-yazma öğrenmeden katılan çocukların büyük bölümü, 3 yaşından itibaren Türk Sanat Müziği eğitimine başlıyor. Minik çocuklar, sergiledikleri performansla hem ailelerini, hem de kendilerini izlemeye gelenleri şaşırtıyor. Türk mûsikîsiyle adeta "beşikte tanışan" çocuklar, dernekte uzun yıllarını müziğe veren 6 kişilik eğitmen kadrosundan şan ve nota dersleri alıyor.



2 yılda 24 tarihî esere restorasyon

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep ve Kilis'te son 2 yılda cami, mescit, kastel, okul, bedesten ve han gibi 24 tarihi yapının restorasyon ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.



"Dağılmış Filistin'in dağılmış şairleriyiz"

Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilciliği ve Harbiye Kültür ve Sanat Çalışmaları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği söyleşide konuşan Filistinli Gazeteci-Yazar Musa Hawamdeh, dağılmış bir Filistin'in dağılmış Filistinli şairleri olduklarını söyledi.



'Arif Nihat Asya, nesirde de şiirde de eşsizdi'

Ümraniye Belediyesi, şair Arif Nihat Asya'nın vefatının 32. yıl dönümü sebebiyle bir anma programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak katılan şair-yazar Yavuz Bülent Bakiler, 'o hem şiir hem de nesirde eşsizdi' dedi.



Fotoğrafçılar Muğla'da buluştu

Muğla ve ilçelerinde yaşayan yaklaşık 50 profesyonel ve amatör fotoğrafçı, şehrin tarihî ahşap evlerini ve sokaklarını görüntüledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri