Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Belçikalı lider: Başörtülü öcü değil

Türkiye'de başörtüsü yasağı tüm resmi kurumlarda ve üniversitelerde en katı bir şekilde uygulanırken, Belçikalı parti lider, korkulacak bir şey olmadığını göstermek için en yakınına başörtülü bir genç kızı aldı. Belçika Merkez Hümanist Parti (CDH) Genel Başkanı Joelle Milquet, başörtülü Mahinur Özdemir'i sağ kolu yaptı.


Başörtüsünü açmayan öğrenciye tutanak

Erzurum'da Açık İlköğretim Okulu sınavlarında başörtüsü krizi yaşandı. Sınav gözetmenleri başörtüsünü açmayan öğrencileri sınava alırken haklarında t

Erdoğan: Başörtüsü takmak suç mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İspanya'da ilk kez 'siyasi simge' olarak başörtüsünü savundu. "Siyasi simge olarak başörtü takmak suç mu?" diyen Erdoğan


  Özgür bir Türkiye istiyoruz

Kurulduğu günden beri demokrasi ve özgürlükler konusunda sınav veren Türkiye'nin bu konuda mesafe kat etmesine rağmen hâlâ istenilen seviyeye ulaşamadığını söyleyen Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "21. yüzyılda hâlâ özgürlüklere müdahale eden, demokrasiyi kısıtlayıcı bir anayasa ülkemize yakışmıyor artık" dedi .


  Gül: Terörle mücadele etmekte geç kaldığı için ABD çok mahcup

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı sınır ötesi harekata destek vermesi karşılığında Türkiye'nin herhangi bir şey vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, ''Çünkü terörle mücadele etmek ABD'nin sorumluluğunda'' diye konuştu.


  AİHM, bugün dokunulmazlığı görüşecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın "Adil yargılanma hakkının engellendiği ve hak ihlali yapıldığı" iddiasıyla yaptığı başvuruyu bugün görüşecek.


  Yolsuzluk iddiasına 4 tutuklama

Diyarbakır, Şırnak, Batman ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kamu ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 33 iş adamından 4'ü tutuklandı.


  Tasarıyı geri çekin

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonunda görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında Değişiklik Öngören Tasarının geri çekilerek, tarafların itiraz ettiği maddelerin konuşulmasında yarar olduğunu belirtti.


  Emek ve meslek örgütleri eylem yapacak

Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen'in aralarında bulunduğu emek ve meslek örgütleri, ''Sosyal Güvenlik Reformu''na yönelik eleştiri ve taleplerinin dikkate alınması için bugünden itibaren bir dizi eylem gerçekleştirecek.


  Yargıtay yine seçemedi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunda yapılan seçimin 5. turunun üçüncü oylamasından da sonuç alınamadı.


  Ufuk Uras: Devlet, bürokratları koruyor

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Hrant Dink cinayetinin arkasında organize bir yapı olduğunu idida ederek, ''Bu şahısların gittikleri illere ilişkin arşiv bilgisini kimseyle paylaşmıyorlar. Varolan bilgileri gizliyorlar'' diye konuştu.


  Komşuyla işbirliği toplantıları sürüyor

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, maliye, çevre ve tarım gibi alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla oluşturulan Türkiye-Yunanistan AB Komitesinin, şu ana kadar 13 kez toplandığını bildirdi.


  Rapor, Meclis Üst Komisyonuna geliyor

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından yürürlüğü ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıda uzlaşmaya varılamayan yaşlılık aylığı, katkı payları ve fiili hizmet zammı gibi maddeleri son kez görüşmek üzere bugün toplanacak.


  SBS, OKS ve DPY sınav takvimi belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu sene ilk kez uygulanacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.


  Çorum'da hafif şiddette deprem

Dün, saat 04.06'da, merkez üssü Çorum'un Seydim beldesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.


  Kayseri - 33'ü gördü

Kayseri'de hava sıcaklığı gece eksi 33 dereceye kadar düştü.


  Konya'da ölüm yaşı ortalaması 62

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, 2007 yılındaki cenaze hizmetleri ile ilgili raporunu açıklandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri