Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

2 yılda 24 tarihî esere restorasyon

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep ve Kilis'te son 2 yılda cami, mescit, kastel, okul, bedesten ve han gibi 24 tarihi yapının restorasyon ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.

Aralarında cami, hamam, kilise, kahve ve türbelerin de bulunduğu 32 yapının onarımı ile gelir getirici 5 iş merkezi ve binanın yapımı için de proje hazırlandı. Müdürlük, 2006 ve 2007 yıllarında bu işler için toplam 12 milyon 818 bin YTL harcadı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün son yıllardaki restorasyon çalışmaları ile gelir getirici projeleri, Türkiye'nin birçok şehrinde devam ediyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, son 2 yılda önemli çalışmalara imza attı. Müdürlüğün çalışmaları sayesinde son 2 yılda Gaziantep'te tarihi Ömeriye, Kozluca, Boyacı, Şirvanlı, Karagöz camileri, Pişirici Mescidi ve Kasteli, Mevlevihane Dergahı, Tütün Hanı, Buğday Hanı, Hüseyin Paşa Mektebinin onarımı tamamlandı. Şirvanlı ve Ömeriye camilerinin çevre düzenlemeleri yapıldı. Zincirli Bedesten ile Şıh Fetullah ve Nuri Mehmet Paşa camilerinin onarımları ise sürüyor. Aynı dönemde Kilis'te de, Tabakhane, Cüneyne, Muallak ve Karakadı camileri onarımdan geçirildi. Bu yapıların onarım ve çevre düzenlemeleri için 8 milyon 579 bin 835 YTL harcandı.

Kilis ve Gaziantep'teki 32 yapının restorasyon ve röleve çalışmaları içinde proje hazırlandı. Gaziantep merkezdeki Nuri Mehmet Paşa Camii, Karagöz Camii, Şıh Fetullah Camii, Şıh Fetullah Hamamı, Tekke Camii, Alaüddevle Camii ve Hacı Mehmet Mescidi, Tabak Hamamı, Tahtani, Hacı Veli, Eyüpoğlu camileri, Ahmet Çelebi Camii ve Kasteli, Tahmis Kahvesi ve Şurah Bin Hasene Türbesi, Oğuzeli'ndeki Çaybaşı Camii, Nizip'teki Çarşı ve Şıhlar, Molla Ahmet ve Uluyatır Köyü camileri ile Fevkani Kilisesi, Kilis'teki Akcurun, Hoca, Mevlevihane, Pirlioğlu, Tekke, Toğlu ve Ulu cami ile Paşa Hamamı, restorasyon ve röleve projeleri hazırlanan yapılar arasında yer alıyor.

Son dönemde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün gelirlerinin artırılması çalışmaları da hız kazandı. Bu kapsamda Gaziantep'in merkez Şehitkâmil ilçesinde 2 iş merkezi ve 3 bina yapılacak. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, onarım, çevre düzenlemesi ve yeni projeler için 2006 ve 2007 yılında 12 milyon 818 bin YTL kaynak kullandı.

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  3 yaşındaki dev sesler

  2 yılda 24 tarihî esere restorasyon

  "Dağılmış Filistin'in dağılmış şairleriyiz"

  'Arif Nihat Asya, nesirde de şiirde de eşsizdi'

  Fotoğrafçılar Muğla'da buluştu


 Son Dakika Haberleri