Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sivasspor evinde aslan

Bu sezon ligde sahasında yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, sahasındaki başarılı sonuçlarına Trabzonspor karşısında elde ettiği 2-0'lık galibiyeti de ekledi. Trabzonspor maçı öncesinde sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Denizlispor ve Gençlerbirliği ile oynadığı 9 maçın tamamını kazanan Sivasspor, Trabzonspor'u da yenerek evinde galibiyet serisine devam etti.

Ligde iç sahada 10'da 10 yapan tek takım olan lider Sivasspor, sahasında topladığı 30 puanla iç saha maçlarına göre de ligin en başarılı takımı. Sivasspor'un ardından iç sahada en başarılı ikinci takım, 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek 26 puan toplayan Fenerbahçe.

Bu sezon sahada oynadığı 10 maçta rakip filelere 20 gol atıp, kalesinde sadece 3 gol gören Sivasspor, bu golleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Bursaspor maçlarında yedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan 1, Bursaspor'dan ise 2 gol yemesine rağmen sahadan galip ayrılmayı başaran Sivasspor, sahasındaki Gaziantepspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Vestel Manisaspor, Kasımpaşa, Denizlispor, Kayserispor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor olmak üzere 8 maçta rakiplerine gol izni vermedi.

Lider Sivasspor, ligin 7. haftasında sahasında 3-2 kazandığı Bursaspor maçının ardından iç sahada oynadığı 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Beşiktaş'a 29 Nisan 2007'de yenildikten sonra sahasında 12 maçtır mağlup olmayan Sivasspor'un evinde tam 259 gündür bileği bükülmüyor. Sivasspor, sahasında yenilgi yüzü görmediği son 12 maçta rakip filelere 23 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.

15.01.2008


 

Cvetkov, sezonun ilk golünü attı

Lider Sivasspor'un suskun golcüsü Bulgar İvan Petrov Cvetkov, Trabzonspor filelerini havalandırarak bu sezonki ilk golünü attı.

Sivasspor'a geçen sezonun devre arasında transfer olan 29 yaşındaki Bulgar golcü Cvetkov, bu sezonki ilk golünü Trabzonspor'a attı. Geçen sezon 6'sı ilk 11'de olmak üzere 13 maçta forma giyen ve bu maçlarda 4 kez meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başaran Cvetkov, bu sezon Trabzonspor maçında golle tanıştı.

Bu sezon Trabzonspor maçı öncesinde 4'ü ilk 11'de olmak üzere 13 maçta şans bulan ve gol atma başarısı gösteremeyen Cvetkov, teknik direktör Bülent Uygun tarafından ilk 11'de sahaya sürüldüğü Trabzonspor maçında gol atmayı başardı.

Trabzonspor maçında Sivasspor'un ilk golüne imza atan Cvetkov, attığı gol ve ortaya koyduğu futbolla takımının galibiyete ulaşmasında büyük pay sahibi oldu. Cvetkov, Sivasspor'da forma giydiği 27 lig maçında (13'ü geçen sezon) 5 kez (4'ü geçen sezon) fileleri havalandırdı.

Bu arada, İsrailli golcü Pini Felix Balili'nin sakatlanmasının ardından ilk 11'de forma giyen Cvetkov ile forvette iyi bir ikili oluşturan golcü oyuncu Mehmet Yıldız da gol sayısını 8'e yükseltti.

15.01.2008


 

Potada Beşiktaş-Aerosoles mücadelesi bugün

Basketbol Erkekler ULEB Kupası (B) Grubu lideri Beşiktaş, 9. maçında bugün deplasmanda Portekiz'in Ovarense Aerosoles takımıyla karşı karşıya gelecek.

ULEB Kupası'nda namağlup tek takım olan siyah-beyazlılar, Portekiz temsilcisiyle yarın TSİ 23.00'te karşılaşacak. Beşiktaş Cola Turka, (B) Grubu'nda oynadığı 8 maçı da kazanarak lider durumda bulunurken, galibiyeti bulunmayan Ovarense Aerosoles ise son sırada yer alıyor.

Siyah-beyazlılar, Ovarense Aerosoles ile grubun 4. haftasında BJK Akatlar Cola Turka Arena'da yaptığı maçı 100-74 kazanmıştı.

15.01.2008


 

Nihat affetmiyor

İspanyol basını, La Liga'da sezonun ilk yarısının sonunda Deportivo Coruna karşısında attığı 2 golle maçın gidişini değiştiren ve Villarreal'i sıralamada 4. sıraya yükselterek Şampiyonlar Ligi bölgesine yükselten Nihat Kahveci'ye övgüler yağdırdı.

Marca gazetesi, İspanyolca "cabeza turco" (şamar oğlanı) ifadesini başlığına çıkartarak, Türk futbolcunun, Deportivo'yu "şamar oğlanına çevirdiğini" yazdı. "Nihat affetmiyor. Villarreal için Nihat çok önemli" ifadelerini de öne çıkaran gazete, son 2 aydır 3 puana hasret olan Villarreal'in Nihat'ın başını çektiği bir futbol ile galibiyete ulaştığını kaydetti. As gazetesi "Nihat başaktördü" derken, "Nihat'ın yeteneği, şanssız Deportivo'yu tasfiye ettirdi" ifadesini kullandı. El Pais gazetesi, "Nihat, Villarreal'i uyandırıyor" başlığını atarken, diğer gazetelerde de "Nihat cezalandırıyor", "Villarreal'in şoförü Nihat" ifadelerine yer verdi.

Villarreal'de 10 golü bulan Nihat, en golcü futbolcu durumunda bulunuyor.

15.01.2008


 

Sivas'a yenildik, başkan adayları neredesiniz?

Neredeyse ilk yarının en çok tartışılan, akıllarda kalan maçı Trabzon'daki Sivas maçıydı. Federasyon seçimlerinde safların değişmesine bile sebep olan, eski dostları birbirine düşüren bu maçın ardından futbolcu arkadaşlardan biraz gayret bekledik. Tırnak içinde söylüyorum, 'biraz gayret.' Ama o gayreti göremedik. O gayreti göremediğimiz gibi, kendilerini emekliye ayrılmış hissettiler..

Ben size bir şey söyleyeyim mi, bu futbolcuların pek çoğu için Trabzonspor bitti. Kafalarında Trabzonspor'u bitirmişler. Yani oynasalar oynasalar, on beş maç daha oynarlar. Bordo mavi forma altında misyonlarını tamamladıklarını düşünüyorlar ki bence de tamamladılar.

Yazdıklarımın çıkmasına üzülüyorum. Yazıyorum diye çıkmıyor, gidişat onu gösteriyor ben de yazıyorum.

Trabzonspor, bu sezonu kaybetti, artık geleceği planlasın diye yazmışım. Bu sezon yapılanmaya gitsin dedik. Ersun Yanal geldikten sonra da aynısını söyledim, 'Hocam maceraya gerek yok, senin sezonun bu sezon değil, bir hatta iki sezon sonrası.' Ancak yine yönetim engeli ile karşı karşıyayız. Allah aşkına soruyorum size, Trabzonspor yönetim kurulu olmasa ne olurdu? Yönetim kurulumuz--Allah onları başımızdan eksik etmesin-diyelim ki istifa etti. Ne olurdu? Trabzonspor küme düşer mi? Futbolcular onlar dönene kadar maçlara çıkmamazlık yapar mı? Taraftar onları geri döndürmek için yürüyüşler tertip eder mi? Taraftar yönetim kurulunun oturduğu şeref tribününe bakınca kendini güvende hissedecek. Futbolcu saha kenarına baktığında, 'Başkanım da burada, en iyi topu mu oynamalıyım, yoksa başkanım futboldan da anlar, iyi oyuncudan da diye içinden geçirecek.

Teknik direktör yedek kulübesinden başkanla göz göze geldiğinde birbirlerini anlayacak. Hakem kenara baktığında, 'Hmm Trabzonspor başkanı' diyecek.

Bir sözüm de kongreyle alâkalı. Yani sayın başkan adayları, birbirinizle yarıştığınız kadar Trabzonspor'un başarıları için yarışsanız başımız göğe değerdi. İki hafta sonra sahne alacaksınız ve 'En iyi ben yönetirim' diyeceksiniz. Şimdi neredesiniz? Kenarda siz de bizim gibi izliyorsunuz değil mi? O el değmemiş projelerinizi kendinize koz olarak saklıyorsunuz değil mi? Kendi takımlarınızı kurun ve o takımların başkanı olun. Trabzonspor'un bir ay sonra size ihtiyacı yok. Trabzonspor'un en zor zamanında susan, eli böğründe bekleyen, ketum davranan kimseye ihtiyacı yok. Kongre olmayınca ortalıkta olmayan, seçimden seçime sahne alacak çok başkan var memlekette. Gidin yerel seçimlerde belediyelere aday olun. Belediye başkanı olun. Trabzonspor taraftarı herkesten umudunu kesti, başkan olanlardan olacaklardan ise çoktan kesti. Benden söylemesi.

Kadir Bıyıklı

15.01.2008


 

Sivasspor engel tanımıyor

Turkcell Süper Lig'de ikinci yarı maçları başlarken, sahasında Trabzonspor'u 2-0 yenen Sivasspor, 40 puanla liderliğini sürdürdü.

Lider Sivasspor, sahasındaki başarılı sonuçlara Trabzonspor karşısında elde ettiği 2-0'lık galibiyeti de ekledi. 18. haftada deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-2 gibi farklı bir skorla yenen Galatasaray, 39 puanla 2. sıraya yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kötü bir oyun sergileyen Fenerbahçe ise 2-0 yenik duruma düştüğü maçtan son dakikalarda bulduğu gollerle 2-2'lik beraberlikle ayrılarak, 1 puan almayı başardı. Bu sonuçla puanını 38'e yükselten sarı-lacivertliler, 3. sıraya indi.

Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş ise 1-0 geriye düştüğü mücadelede, Nobre'nin uzatma dakikalarında attığı golle 3 puana ulaştı. Beşiktaş, 37 puanla 4. sıradaki yerini korudu. 24 golün atıldığı haftada, 1 maçı ev sahibi, 4 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 4 mücadele de beraberlikle sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Konyaspor - Beşiktaş : 1 - 2

Kasımpaşa - Gaziantepspor : 0 - 1

Gençlerbirliği OFTAŞ - Gençlerbirliği : 1 - 1

Çaykur Rizespor - Galatasaray : 2 - 5

Ankaragücü - Ankaraspor : 1 - 1

Bursaspor - Denizlispor : 1 - 1

Vestel Manisaspor - Kayserispor : 0 - 1

Sivasspor - Trabzonspor : 2 - 0

Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Bld. : 2 - 2

19. HAFTANIN MAÇLARI

19 Ocak Cumartesi: İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor, Trabzonspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Beşiktaş-Kasımpaşa. 20 Ocak Pazar: Denizlispor-Ankaragücü, Kayserispor-Konyaspor, Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor, Ankaraspor-Vestel Manisaspor, Gaziantepspor-Fenerbahçe, Galatasaray-Bursaspor.

Seyhan Şentürk

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri