Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Altına dolar engeli

Bursa Kuyumcular Saatçiler ve Benzerleri Odası Başkanı Recep Esgin, dünya piyasalarında onsu 900 doları geçen altının Türkiye'deki fiyatlarının adeta yerinde saydığını söyledi. Recep Esgin, Türk parasının dolar karşısında değer kazanmasının, altın fiyatlarında artış yaşanmamasında önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Esgin, ülkede altın fiyatının çok arttığı yönündeki değerlendirmelerin doğruyu yansıtmadığını, son dönemlerdeki artışın ancak 1-2 puan seviyesinde olabildiğini kaydetti.

Esgin, dünya piyasalarında altının ons fiyatının bin doları aşması durumunda Türkiye'de de belli bir artışın olabileceğini dile getirerek, ''Geçen yıl da altının gramı 30-32 YTL civarındaydı, bugün de aynı durumda. Söylenildiği gibi büyük bir artış yok. Ama petrol fiyatlarındaki yükselme devam eder, altının ons fiyatı da bin doları aşarsa, o zaman Türkiye'de de altın fiyatlarında hissedilir bir artış olur'' dedi.

Geçmiş yıllarda Türkiye'de altının en iyi yatırım araçlarından biri olduğuna işaret eden Esgin, günümüzde bu durumun artık ortadan kalkmaya başladığını, başka enstrümanların altının yerini aldığını kaydetti.

/ BURSA

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  Altına dolar engeli

  Türk-İş'ten sosyal güvenlik uyarısı

  İran: Doğalgazı kesen Türkmenistan

  Akaryakıtta indirim

  Eski araçlar tarih oluyor

  Enerji sıkıntısına ÖTV tedbiri


 Son Dakika Haberleri