Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türk-İş'ten sosyal güvenlik uyarısı

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı ile ilgili hassasiyetlerinin doruk noktada olduğunu belirterek, "Tasarı ile ilgili gelişmeler an be an takip edilmektedir. Önerimizin dikkate alınmaması durumunda yetkili organlarımızın vereceği kararlar doğrultusunda etkinliklerimiz ve eylemlerimiz devam edecektir'' dedi.

Kumlu, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın, sosyal güvenlik hakları bakımından çalışanlar arasında var olan farklılıkların daha da büyümesine sebep olduğunu, çoğu hakları daha da geriye götürdüğünü söyledi.

Sigortalılar arasında hak ve yükümlülüklerde birliktelik sağlanmamasının adalet duygusunu zedelediği gibi sigortalıların sisteme olan güvenini de azalttığını dile getiren Kumlu, buna karşın söz konusu tasarının, çalışanların sosyal sigorta hakları arasındaki farklılıkları daha da artırdığını kaydetti.

Çözüm önerilerinin yer almadığı tasarının, sistemin sorunlarını çözemeyeceği gibi işçi kesimi açısından önemli mağduriyetler getireceğini düşündüklerini savunan Kumlu, Türk-İş olarak bunun huzursuzluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kumlu, görüşlerinin değerlendirilmesi ve dikkate alınmasının toplumsal huzur ve barış açısından zarurî olduğunu söyledi.

/ ANKARA

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  Altına dolar engeli

  Türk-İş'ten sosyal güvenlik uyarısı

  İran: Doğalgazı kesen Türkmenistan

  Akaryakıtta indirim

  Eski araçlar tarih oluyor

  Enerji sıkıntısına ÖTV tedbiri


 Son Dakika Haberleri