Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enerji sıkıntısına ÖTV tedbiri

Yaşanan son doğalgaz krizi, hükümeti farklı alanlarda tedbir almaya itti. Fuel oil, motorin gibi sıvı yakıtlarla çalışan elektrik santrallerini teşvik etmek amacıyla ÖTV oranlarının aşağı çekilmesi için çalışma başlatıldı.

Hükümet enerjide yaşanan sıkıntıları aşmak için yeni tedbir arıyor. İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesinin ardından gaz ile elektrik üreten santrallerden sıvı yakıta geçmeleri istendi. Ancak bu durumda maliyetler yükseldiği için elektrik faturası kabarıyor. Bu sebeple Enerji Bakanlığı doğalgaza alternatif yakıtların maliyetini düşürmek üzere harekete geçti. Bakanlar düzeyinde ele alınan karar, Hazine ile yapılacak görüşmeler sonrasında netleşecek. Elektrik üreten santrallerde yakıt olarak kullanılan fuel oil ve motorin gibi ürünlerden litre başına alınan maktu ÖTV düşürülecek.

İNDİRİM ORANI BELLİ DEĞİL

Meselâ şu anda 100 YTL'lik motorin bedelinin 37 YTL'si ÖTV'den geliyor. ÖTV tutarının ne kadar indirileceği henüz kesinleşmedi. Hazine onay verirse sıfırlanması da gündeme gelebilecek.

ÖTV oranları düşürüldüğünde sıvı yakıtla çalışan santrallerin ürettiği elektriğin maliyeti de düşecek. Enerji Bakanlığı yetkilileri bu karar sonrasında ÖTV gelirlerindeki kaybın elektrik üretimindeki maliyete göre çok daha hafif kalacağını düşünüyor.

/ ANKARA

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstihdam azaldı, işsizlik arttı

  Altına dolar engeli

  Türk-İş'ten sosyal güvenlik uyarısı

  İran: Doğalgazı kesen Türkmenistan

  Akaryakıtta indirim

  Eski araçlar tarih oluyor

  Enerji sıkıntısına ÖTV tedbiri


 Son Dakika Haberleri