Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hilmi Güler: Nükleer enerjiye geçmeye hazırız

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin nükleer enerji üretimine geçmeye hazır olduğu, bu konuya ilişkin takvimin, uygun şekilde işlediğini belirtti.

Güler, " "Nükleer enerjiyi sivil amaçla elektrik üretmek üzere istiyoruz. Nükleer enerjiye bakışımız bir anlık değil, uzun vadelidir. Biz bu işe ciddî olarak giriyoruz. Sadece ticarî amaçla değil. Millî bir bakış açısı ile bakıyoruz" dedi.

Enerji Bakanı Güler, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen Nükleer Enerji Arenası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nükleer enerjiye geçmeye hazır olduğunu söyledi. "Türkiye enerji ile randevusuna hep gecikti. Bu randevuyu artık gerçekleştirmek istiyoruz" diyen Güler, Türkiye'nin enerji politikalarını kömür, doğalgaz, hidroelektrik santralleri, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji olmak üzere beş sütundan oluştuğunu vurguladı. Nükleer enerji kullanımını Türkiye için bir mecburiyet olduğunun altın çizen Güler, "Bu işi ayakları yer basan bir şekilde yapacağız" dedi. Nükleer enerjiye karşı çıkan çekimleri de eleştiren Güler, şöyle konuştu:

"Aydınlarımızın çelişkili özlemleri, devam ediyor. Hem bir yandan küresel ısınma olmasın, petrolün fiyatı lüksek olmasın hem de ucuz elektrik kullanalım, hayatımız güzel olsun diyorlar. Bunların hepsi bir arada olmuyor. Nükleer tabi ki sıfır riskli değil, ama tedbiri alındığında bu riski minimize edip kullanmak durumundayız."

/ TRABZON

19.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak petrolü kesti

  Çağlayan: Piyasalardaki sıkıntının nedeni spekülasyonlar

  Aşure de zamlandı

  MB, faizi çeyrek puan indirdi

  İGDAŞ 'a, yılın işvereni ve işçisi ödülü

  Halıda milyar dolarlık ihracat hedefi

  Sigaraya elektronik takip

  Yenilenebilir enerji ihtiyacımızı karşılar

  Hilmi Güler: Nükleer enerjiye geçmeye hazırız

  ABD durgunluğa çare arıyor

  THY, yeni dış hat noktalarına uçacak

  Yük taşıcılığı yapacaklara 'K belgesi' uyarısı


 Son Dakika Haberleri