Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

FBI'da Sibel Edmonds depremi sürüyor

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski Türkçe çevirmenlerinden Sibel Edmonds'un bazı Amerikalı görevlilerin nükleer sırların satışında rol oynadığı iddialarına yer veren The Sunday Times, şimdi de FBI'ın bu durumu ortaya koyan dosyaları saklamaya çalıştığını yazdı.

Gazete, Edmonds'un iki hafta önce yaptığı bazı üst düzey Amerikalı yetkililerin nükleer sırları bazı Türk ve İsrailliler eliyle Pakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin ilgi alanına giren "kara borsaya" verdiği yolundaki iddiaları hatırlatılırken, 37 yaşındaki Edmonds'un iddialarının yer aldığı dosyalardan birinin numarasının 203A-WF-210023 olduğunu bildirdi.

FBI'ın, "Bilgi Alma Yasası" çerçevesinde geçen hafta bu dosyayla ilgili olarak Sibel Edmonds tarafından sorulan bir soru üzerine böyle bir dosya bulunmadığı cevabını verdiğini de hatırlatan Sunday Times, "ancak elimizde bir FBI yetkilisi tarafından imzalanmış dosyanın varlığını kanıtlayan bir doküman var" diye yazdı.

Gazete, Sibel Edmonds'un bu son derece önemli dosyanın FBI tarafından bilinçli olarak saklanmaya çalışıldığı, zira dosya muhtevasının bütün iddialarını ispatlar nitelikte olduğu yolundaki sözlerine de yer verdi.

Gazete, Edmonds'un FBI'ı "yalan söylemekle" suçladığını yazdı.

/ LONDRA

21.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FBI'da Sibel Edmonds depremi sürüyor

  İngiliz-Rus ilişkileri çökmek üzere

  İKT Gazze için toplansın

  Sırbistan'da Kosova gölgesinde seçim

  Afganlı mültecilere kış müsaadesi

  Bir sabiyi Butto zanlısı diye tutukladılar

  Rusya'dan nükleer tehdit

  Hillary yine önde bitirdi


 Son Dakika Haberleri