Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiliz-Rus ilişkileri çökmek üzere

İngiltere'de yayımlanan Mail on Sunday gazetesi, İngiliz hükümetinin Putin yönetimiyle giderek bozulan ilişkilerinin oluşturduğu gerginliğin 34 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine kadar gidebileceği iddiasında bulundu.

MI5'ın bu amaçla aralarında 34 Rus diplomatın da bulunduğu bir liste hazırlamaya başladığını öne süren Mail on Sunday, listede Rus Büyükelçiliğinin en üst düzeydeki iki diplomatının da bulunduğunu, bunlardan birinin Siyasî Müsteşar Alexander Sternik, diğerinin ise Büyükelçi Başdanışmanı Andrey Pritsepov olduğunu iddia etti.

Pritsepov'un Londra'daki en iyi restoranlar konusunda makaleler yazan bir gastronom olduğuna da dikkat çekilen haberde, bu isimlerin Rus dış istihbaratı ya da askerî istihbaratına çalıştıklarının düşünüldüğüne işaret edildi. Gazete, "Bu gelişmelerin Rusya'da da misilleme göreceğine inanıldığını, bu çerçevede Moskova'daki İngiltere Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatlara yönelik tacizlerin beklendiğini" yazdı.

Gazete, "Şimdi hükümeti 1971'dekinin bir benzeri toplu sınır dışı harekâtı yapıp yapmamak konusundaki zor karar bekliyor. 105 Rus diplomatı sınır dışı eden Edward Heath hükümeti gibi davranıp davranmamak konusunda karar verilmeye çalışılıyor. Bunun akıllıca bir adım olup olmayacağı değerlendiriliyor" ifadesini kullandı.

Gazete, bazı istihbarat uzmanlarının ise bu toplu sınır dışı hamlesine karşı çıktıklarına ve "Nasıl olsa yerlerine yenileri gönderilecek. İngiliz istihbaratı bir de bu yeni isimleri tanımaya çalışacak. Halen burada olanlar hiç değilse deşifre edilmiş" dediğine dikkat çekti.

/ LONDRA

21.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FBI'da Sibel Edmonds depremi sürüyor

  İngiliz-Rus ilişkileri çökmek üzere

  İKT Gazze için toplansın

  Sırbistan'da Kosova gölgesinde seçim

  Afganlı mültecilere kış müsaadesi

  Bir sabiyi Butto zanlısı diye tutukladılar

  Rusya'dan nükleer tehdit

  Hillary yine önde bitirdi


 Son Dakika Haberleri