Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakan Ekren: GAP ciddiye alınması gereken bir proje

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP projesi kapsamında orta vadede kişi başına gelirin 2500 doların üstüne ve bölgenin 2,5-3 milyar dolarlık ihracatının 7 milyar dolara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Gaziantep Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısına katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren GAP projesinin çok büyük hedefleri olduğunu ifade etti. Nazım Ekren, 1,882 milyon hektar alanın sulanmasının, yılda 27 milyar kilova saat hidroelektrik enerjisi üretilmesinin, kişi başına gelirin proje tamamlandığında yüzde 210 artırılmasının ve 3.8 milyon kişiye iş imkanı sağlanmasının hedeflendiğini anlattı.

Ekren, GAP'ın yüz ölçümü ve nüfus olarak Türkiye'nin yüzde 10'una sahip olduğuna dikkati çekerek, ''Dolayısıyla GAP her bakımdan ciddiye alınması, titiz politikaların belirlenmesi gereken bir projedir'' dedi. Toplam maliyeti 39,3 milyar YTL olan projenin nakdi olarak yüzde 60'ının tamamlandığını hatırlatan Ekren, tarım ve sulamada gerçekleşme oranının yüzde 26, enerjide yüzde 83, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 45, turizmde yüzde 32 ve diğer sektörlerde yüzde 95 olduğunu bildirdi.

GAP'ta ''yenilenebilir enerji, organik tarım ve organik giysi, turizm''in ekonomik gelişimi hızlandıracak sektörler olarak öne çıktığını belirten Ekren, şunları söyledi: "Ama her ilin kendine has, geleneksel olarak iyi bildiği sektörleri de bulunmaktadır. Yeni dönemde bakanlarımızın ve başbakanımızın da ifade ettiği, programımızda yer aldığı şekilde bu makro çerçeveye ilâve olarak bölgesel ve sektörel düzeyde hangi sektörlerin, hangi ekonomik faaliyetlerin öne çıkması durumunda daha etkin bir gelişmenin olacağını da birlikte değerlendireceğiz.''

/ GAZİANTEP

21.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bolat: GAP'a kaynak ayrılmalı

  Bakan Ekren: GAP ciddiye alınması gereken bir proje

  Bir elle verilen diğer elle alınıyor

  Mazot desteği var gübre desteği yok

  Maliyeye Ziraatçilerden tepki

  Sıkıntı büyük olursa, daha az büyürüz


 Son Dakika Haberleri