Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sıkıntı büyük olursa, daha az büyürüz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Kuzey Irak'a yapılan operasyonların bütçeye ciddî bir yük getirmediğini belirterek, yükü olsa bile güvenlik olmadan kalkınmanın olamayacağına dikkati çekti.

Mehmet Şimşek, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, cari açık sorununun temelinde Türkiye'nin kâr marjı yüksek teknolojide yoğun üretim yapamamasının yattığını belirterek, geçen yıllarda bu açığın büyümesinde petrol fiyatlarının etkisinin olduğunu savundu.

Bu konuda basit çözümün olmadığını, Türkiye'nin, hem petrol faturasını karşılayıp, hem de sağlıklı biçimde yoluna devam etmesi gerektiğini belirten Şimşek, dünyada yaşanan mortgage sıkıntısının Türkiye'yi ne oranda etkileyeceğine yönelik bir soruyu da cevaplayan Şimşek, büyük miktarda para yitiren yabancı bankaların kredileri daraltma yoluna gideceğini, bunun da cari açığı olan Türkiye'nin borçlanmasını zorlaştırabileceğini söyledi.

Şimşek, sıkıntının ne boyutta olacağı ve ne denli süreceğinin çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: ''Bankalar eskiden sizin kapınıza gelip kapınızı çalıyorlardı. Bugün ise tam aksine kabuklarına çekilecekler. Bu defa siz koşacaksınız arkalarından. Bize etkisi bu olacak. Eğer sıkıntı uzun ve büyük olursa biz de belki bir süre daha az büyüyeceğiz.

Ama biraz şanslıyız. Körfez'de Asya'da para çok, bankalara sermaye yeterlilik rasyosunu yükseltecek para enjekte ediyorlar şu anda. Kredi daralmasını sınırlayacak bir gelişme. Parası olanlar, zarar edenleri satın alıyorlar. Bu nedenle etkisi belki normale göre daha az olabilir.''

/ İZMİR

21.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bolat: GAP'a kaynak ayrılmalı

  Bakan Ekren: GAP ciddiye alınması gereken bir proje

  Bir elle verilen diğer elle alınıyor

  Mazot desteği var gübre desteği yok

  Maliyeye Ziraatçilerden tepki

  Sıkıntı büyük olursa, daha az büyürüz


 Son Dakika Haberleri