Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MHP: Bizi kim engelleyecek?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başörtüsü sorununun çözümüne ilişkin yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Lafla peynir gemisi yürümüyor. Hiçbir kurum TBMM'nin görevini yapmasını engelleyemez. Kim engelleyecekmiş bizi? Bizim irademiz durduğu sürece kimse birşey yapmaz. Kurumların ifadeleri üzerinden siyaset üreterek, bu konu çekişme alanı halinde getirilmemeli" diye konuştu.

Vural, yaptığı açıklamada, başörtüsü konusunun, yıllardır siyasî çekişme ve siyasi rant aracı haline dönüştürüldüğünü, ''bu konuda gözyaşları üzerinden makam ve mevki sahiplenenler olduğunu'' söyledi. AKP'nin Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmasına rağmen sorunun çözümü için 5 yıldır kılını kıpırdatmadığını ifade eden Vural, ''(Kurumlar arası mutabakat) dediler, kurumlar arası çatışmayı getirdiler. 'TBMM çözer' dediler. Bu konuda adım atmadılar'' dedi.

Vural, bazı kesimlerin hassasiyetlerine rağmen sorunun çözümü noktasında Meclisin norm yapıp topluma sunması gerektiğini anlatarak, "Lâfla peynir gemisi yürümüyor. Hiçbir kurum TBMM'nin görevini yapmasını engelleyemez. Kim engelleyecekmiş bizi? Bizim irademiz durduğu sürece kimse bir şey yapmaz. Kurumların ifadeleri üzerinden siyaset üreterek, bu konu çekişme alanı halinde getirilmemeli'' diye konuştu.

Başörtüsü konusunun, kurumlar arası çatışma ve gerilim haline dönüştürülmesinin doğru olmadığını ifade eden Vural, şunları kaydetti:

''Başörtüsü sorununun çözümüne yönelik TBMM iradesi var. Bizim bu irademizi engellemek isteyenlere de rastlamadık. Sanal engeller çıkartılmasın. Bu konuda siyasî irade oluştuğuna göre, nasıl çözülebileceği konusunda ortak bir çalışma yapılmasında fayda var. Bir çalışma yapalım. Siyasî mutabakat, norm mutabakatına dönüşsün ve topluma bunu ifade edelim. Zaten başörtüsü konusunda uzlaşmazlık alanı yok. Yapılması gereken bu siyasî iradenin sahiplerinin bir araya gelmesidir.

Bu konuda CHP ile de görüşmeler yapılmalıdır. Başbakan ve hükümete çağrımız şudur:

Bu sorunu, kamuoyu önünde kurumları çatıştırarak, cepheleştirerek, siyasî rant alanı olarak kullanmayın. Sorun, çözüm aşamasına geldi. Meclis Başkanının açıklamaları aynı zamanda hükümete bir uyarıdır. Kurumların sağlıklı işletilmesi gerekir. Kurumlar arasında ahenk olması gerekir. Kurumların siyasî malzeme haline dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz.''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başörtüsü konusundaki Anayasa değişikliği teklifleriyle ilgili AKP'den henüz bir cevap alamadıklarını da belirterek, ''Anayasa Komisyonu üyeleri çerçevesinde teknik bir şey var ama bu konuda siyasi irade söz konusu değil'' dedi.

/ ANKARA

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversiter ve TSK niye denetim dışı?

  Yargı Meclise direnemez

  Yeni anayasa Türkiye'yi rahatlatır

  MHP: Bizi kim engelleyecek?

  TBMM İçtüzüğü değişiyor

  Yasakçı zihniyet bizi dünyaya rezil ediyor

  AKPM Komisyonu AİHM'e Prof. Karakaş'ı teklif etti

  Nüfusumuz 70 milyonu geçti

  Trafiğe yeni fahrî müfettişler geliyor

  Doğu'daki Sibirya soğukları yağışlarla birlikte gidecek

  Meslek Liselerinin önündeki engeller kaldırılsın

  Öğrenciler Cuma günü karne alacak

  ÖSYM, 2008 sınav takvimini belirledi

  Soğuk havalar, kalp sağlığını tehdit ediyor

  Ethnos: Öcalan, Yunanistan'a dâvâ açıyor

  Hava kontrol sistemleri yenileniyor

  DTP'liler dağlara yürüyecek

  Köle ticareti hortladı

  Mayınların temizlenmesi için ihale açıldı

  Göl üzerindeki tehlikeye uyarı

  Ambülâns şoförlerine yüksek sürüş eğitimi

  İstanköy'de 2 bin Türk yaşıyor


 Son Dakika Haberleri