Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Özdenören: Gençlerden öğreneceklerimiz var

Bugüne kadar çoğunluğu hikâye ve deneme olmak üzere 31 eser ortaya koyan Rasim Özdenören, söylenmiş bir fikrin yazıya geçmemiş bile olsa hiçbir zaman ölmeyeceği kanaati taşıdığını belirterek, ''Ama onun muhatabını bulması kendi konjonktürüyle ilgili. Mutlaka günün birinde muhatabını bulur. Hiçbir fikir yoktur ki yüzlerce sene sonra bile olsa ortaya çıkmasın. Ama bir fikir bir defa söylendikten sonra kalır, itibar edilir veya edilmez ama o fikir kendi işlevini yürütür'' dedi.

Özdenören, genç kalemlere tavsiye konusunda da şöyle konuştu:

''Genç kalemlere tavsiyem tavsiyelerini bize iletmeleridir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz var. Şu anda genç bir yazar, eğer yazarlığının hakkını vererek ortaya çıkmışsa o kendinden önceki birikimi de kendinde taşıyor demektir. Bizim onlara söyleyeceğimiz şey zaten ortada, ama bundan onun aldığı önemli. Onun bana söyleyeceği benim ona söyleyeceğimden daha önemli. Ben onun tavsiyesine ihtiyaç duyuyorum, bunu nezaketen de söylemiyorum.

Kendimi hiçbir zaman ben oldum bittim, öğüt verme makamına geldim, gençler etrafımda toplansın konumuna sokmadım. Gelen her nesil bizden bir adım önde. 15-16 yaşlarında kendimizi tavsiye makamında görüyorduk. Bugün gençlerin tavsiyesine ihtiyaç hissediyorum.''

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim ve kitap Çukurova'da buluştu

  Özdenören: Gençlerden öğreneceklerimiz var

  Yıldırım Gürses Yalova'da anıldı

  Müzebüs'ün Nevşehir durağı

  Hadis ve Siret araştırmaları ödüllendirilecek


 Son Dakika Haberleri