Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzebüs'ün Nevşehir durağı

Türkiye'nin ilk sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesi bünyesindeki gezici seyyar müze ''Müzebüs'', Nevşehir'de öğrencilerle buluştu.

İstanbul ve Ankara'da bulunan Rahmi Koç Sanayi Müzeleri'nden 28 parça eserin yer aldığı seyyar müzedeki eserler, Eğitim Gönüllüleri Vakfının düzenlediği organizasyonda müze yetkilisi Serhat Sipahioğlu tarafından öğrencilere anlatıldı.

Sipahioğlu, amaçlarının, geniş halk kitleleri ve çocuklara müze ve tarihi eserleri tanıtmak olduğunu bildirdi.

Seyyar müze içerisinde, üç çapraz çubuk, güneş saati, kum saati, kronometre, pusula, dijital kol saati, telgraf, dişli çarklar, tekerlekler, kaldıraç, otomobil modeli, buharlı gemi modeli, bilgisayar ve gramofon gibi eser ve aletlerin bulunduğunu belirten Sipahioğlu, şunları söyledi:

''Binlerce öğrenciyi seyyar müzemizle koleksiyonlar ve eserlerin kalitesi hakkında bilgi sahibi yapıyoruz. Öğrencilerin çeşitli eserlere dokunmalarını sağlayarak, bunların nerede kullanıldıkları hakkında bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Öğrenciler hem bizim müzemizi tanıyorlar hem de burada yer alan eserleri bizzat görüyorlar hem de onların tarihteki önemlerini kavramış oluyorlar.''

Sipahioğlu, Müzebüs'ün yarın da Avanos ve Ürgüp ilçelerindeki bazı ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerle buluşacağını söyledi.

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim ve kitap Çukurova'da buluştu

  Özdenören: Gençlerden öğreneceklerimiz var

  Yıldırım Gürses Yalova'da anıldı

  Müzebüs'ün Nevşehir durağı

  Hadis ve Siret araştırmaları ödüllendirilecek


 Son Dakika Haberleri