Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hadis ve Siret araştırmaları ödüllendirilecek

Meridyen Destek Derneği, İlahiyat yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasında Hadis ve Siret konulu yarışma düzenliyor.

Meridyen Destek Derneği Hadis ve Siret alanında yapılacak araştırmalara teşvik vermek amacıyla her yıl İlahiyat ve yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik "Hadis ve Siret Yarışması" düzenleyecek. İlki bu yıl yapılan yarışmanın Türkiye'de Hadis ve Siret alanında yapılan ilmî ve akademik çalışmaları daha nitelikli hale getirmesini hedefleniyor.

Doktora ve yüksek lisans tezlerine verilecek ödüllerin yanında, hayatını Hadis ve Siret çalışmalarına adamış, bu alandaki hizmetleri ile ilgili alanlara yön vermiş kişilere şükran olarak "Hadis ve Sirete Onur Ödülü" verilecek.

Yarışmaya katılacak araştırmalar, Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar, Prof. Dr. Levent Öztürk, Doç. Dr. Mehmet Görmez, Doç. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Doç. Dr. Tahsin Görgün tarafından değerlendirilecek.

Araştırma ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 8 Nisan Salı günü, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde düzenlenecek olan gecenin sonunda verilecek. Ödüle lâyık görülen katılımcılara, Yüksek lisans için 2000 YTL, Doktora tezi için ise 5000 YTL para ödülü verilecek. Ödül kazananlar törenle basına ve kamuoyuna tanıtılacaklar.

"Hadis ve Siret Araştırma Yarışması" başvuru formları ve "Hadis ve Sirete Onur Ödülü" teklif formlarına www.sonpeygamber.info web portalından ulaşılabilir.

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim ve kitap Çukurova'da buluştu

  Özdenören: Gençlerden öğreneceklerimiz var

  Yıldırım Gürses Yalova'da anıldı

  Müzebüs'ün Nevşehir durağı

  Hadis ve Siret araştırmaları ödüllendirilecek


 Son Dakika Haberleri