Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Göçmen Türklerin de sorunu işsizlik

Almanya´da yaşayan Türkler birincil politik sorun olarak işsizliği görüyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı´nın her yıl yaptığı araştırma göre, Türk göçmenler birincil politik sorun olarak işsizliği görüyor.

Ankete katılanların yüzde 98,4´ü işsizliği önemli bir sorun alanı olarak nitelendirirken, gençlerin meslek eğitim yeri bulamamalarını sorun olarak görenlerin oranı yüzde 94,5´i buluyor.

İki temel sorun alanında eksiklikleri giderecek politik açılımlar getirecek partilerin Türk göçmenlerin oylarını kendine çekme yönünde başarı sağlayacağını söyleyen Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Şen, "Almanya genelinde de çok ciddî bir sorun alanı olan işsizlik, Türkler arasında daha vahim bir görünüm sergiliyor. Almanya genelinde yüzde 11,3 dolayında olarak tesbit edilen işsizlik oranının, Türk göçmenler arasında yüzde 22,8´e yükseldiğini görmekteyiz" dedi. Türk göçmenlerin yüzde 40´ı aşan bir bölümünün fakirlik sınırının altında bir gelir düzeyiyle hayatını sürdürmek durumunda kaldığına dikkat çeken Şen, meslek eğitim imkanı bulan Türk gençlerinin sayısındaki düşüşün, son dönemde açılan gençler ve şiddet konulu tartışmalardan bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi.

Yeni Asya / ESSEN

23.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Sıcak para kaçarsa' korkusu

  Asya borsaları tepe taklak

  İhracatçılar aklandı

  Petrol 85 dolara geriledi

  Tekstilci sabrın sonuna geldi

  Hazine, dışardan 5.5 milyar dolar borçlanacak

  Türkiye'ye rekor sayıda turist geldi

  Şirket kuruluşu azaldı

  Ekonomistler, ekonomiye ışık tutacak

  15 milyar dolar havaya uçtu

  Göçmen Türklerin de sorunu işsizlik

  Yeşil: Kaçak ve kalitesiz ürünlere dikkat


 Son Dakika Haberleri