Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Velilere karne uyarısı

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Gök, "Karne, okulda öğrencinin ne yaptığını gösteren bir göstergedir, ama karne gerçekten her şey değil. Karne kötü ise umutsuzluğa hiçbir şekilde kapılmamak lazım. Hayat, karneden çok zengin''dedi.

Prof. Dr. Gök, yaptığı açıklamada, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin 25 Ocak Cuma günü sona ereceğini belirterek, örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 15 milyon öğrencinin, ilk yarı yıldaki çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alacağını bildirdi.

Karnenin bir değerlendirme aracı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gök, "Karne, her şey değil. Hayatta başarı için soğukkanlı olmak, dünyayı anlamaya çalışmak, kendini geliştirmek, yetiştirmek önemlidir'' dedi.

"HAYAT, KARNEDEN ÇOK ZENGİN"

Eğitim sisteminde öğrencileri olumsuz etkileyen pek çok etken bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gök, şunları kaydetti: "Maalesef biz öğrencilere sınav kaygısından uzak, düşünmelerini, okumalarını, gelişmelerini ve yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir eğitim sistemi sunmuyoruz. Karne, okulda öğrencinin ne yaptığını gösteren bir göstergedir, ama karne gerçekten her şey değil. Karne iyi ise sevinilir, ama karne kötü ise umutsuzluğa hiçbir şekilde kapılmamak lazım. Hayat, karneden çok zengin. Öğrenciler karnelerinde zayıf varsa her zaman onu düzeltebilir.''

Öğrencilerin anne ve babalarına da önerilerde bulunan Prof. Dr. Gök, "Anne ve babalardan çocuklara her zaman iyi davranmalarını öneriyoruz. Biz eğitimciler, velilerden çocukları ile arkadaş olmalarını, onları anlamalarını istiyoruz. Çocukları kontrol etmekten, disipline etmekten çok, onların kendilerine güvenmelerini, özgüvenlerini kazanmaları için uğraşmaları gerekiyor'' diye konuştu.

Prof. Dr. Gök, karnesi kötü olan çocuk için anne ve babaların "Bu çocuk adam olmayacak'', "Bu çocuktan umut yok'' gibi düşüncelere kapılmalarının çok tehlikeli olduğunu da vurguladı.

"Karnesinde zayıf varsa bu, o çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu gösterir'' diyen Fatma Gök, öğrencinin nerede eksiği varsa, okul ve öğretmenleri ile iş birliği yapılarak o eksiğin giderilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

"TATİLDE TATİL YAPILSIN"

Yarıyıl tatili için her çocuğun kendi ihtiyaçları göz önüne alınarak bir program yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Gök, şunları söyledi: "Çocuklar sıkılmadan, yorulmadan eğitici bazı faaliyetler de yapılabilir, ama en önemlisi çocuklara okuma sevgisi kazandırmaktır. Bu bir dinlenme dönemi olduğu için uyumaları, dinlenmeleri, hoşça vakit geçirmeleri sağlanmalıdır. Bütün sistem sınava endeksli iken çocukların nefes alacakları bu dönemde çocuklar öncelikle dinlenmelidir. Çocuklar ders dışı kitaplar okusun. Dünya ve Türk edebiyatının güzel örneklerini okumalarını öneririm. Sinemaya, tiyatroya gitsinler, kültürel etkinliklere katılsınlar. Arkadaşları ile vakit geçirsinler. Tatil döneminde çocuklar kesinlikle sıkılmamalıdır. Tatilde tatil yapılsın. Karnesinde zayıf olan öğrenciler, velileri ve okul yöneticileri ikinci yarı iş birliği içinde hareket ederek sorunları çözmeye çalışmalıdır.''

/ İSTANBUL

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çetelerle mücadele sürecek

  İnsan hakları hukuku devleti kuşattı

  Karamanlis Ankara'da

  Operasyonlar aralıksız sürüyor

  Soylu: Meclisin üstünlüğü tartışılmaz

  AKP'den 3 maddelik teklif

  İsrail büyükelçiliği önünde düdüklü protesto

  Cerrah, soruları cevapsız bıraktı

  Başörtüsü yasağı, ayrım yapılmaksızın sona erdirilsin

  E-karne dönemi

  Velilere karne uyarısı

  Medya doğru bilgilendirmeli

  "TBMM Ortak Çalışma Grupları" tanıtıldı

  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

  Komisyon dokunulmazlık dosyalarını görüştü

  Körfez'e köprü yapılacak

  Aydın'da bir köye kuduz karantinası

  Kan anonsları sona erecek

  Boğaz'ın altını dinleyecekler

  İnsanlar için kuş giribi tehdidi sürüyor

  Engelleri eğitimle aşıyorlar

  Türkiye'ye gelen Amerikalı sayısı arttı

  Donma kökleri koruyor

  Denizler çöp deposu

  Altın yumurtlayan balık için koruma projesi

  "Casus türler," endemik bitkilerimizi yok ediyor


 Son Dakika Haberleri