Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karamanlis Ankara'da

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, resmî ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. Türkiye'yi 49 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Karamanlis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlıkta resmi törenle karşılandı.

Beraberinde eşi Nataşa Karamanlis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ve bir heyetle Ankara'ya gelen Karamanlis, Esenboğa Havalimanında Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve eşi tarafından karşılandı.

Türkiye'yi 49 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Karamanlis, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlıkta resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Karamanlis, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Karamanlis Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık Konutu'nda onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Yunanistan Başbakanı'nın bugünse Anıtkabir'i ziyaret etmesi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşmesi bekleniyor. Karamanlis, bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek ve ardından Bilkent Üniversitesinde bir konferans verecek. Kostas Karamanlis'in Ankara'daki temaslarının ardından bugün İstanbul'a geçmesi öngörülüyor.

Yunan Başbakanı ile yapılacak görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren her türlü ekonomik ve siyasi konu kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Bu çerçevede, enerji ve bankacılık sektörlerinde ikili işbirliği, Ege sorunları, Kıbrıs, Türkiye'nin AB süreci, Batı Trakya Türk Azınlığının durumu, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler gibi konular masaya yatırılacak.

Kostas Karamanlis, daha önce çeşitli vesilelerle Türkiye'ye gelmişti, ancak bu ziyaretlerinin hiçbiri resmi nitelik taşımıyordu.

Türkiye'ye Yunanistan'dan başbakan düzeyindeki son resmi ziyaret 1959 yılında yapıldı. Bu tarihte, şimdiki Başbakan Kostas Karamanlis'in amcası Konstantin Karamanlis, dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in daveti üzerine Ankara'ya gelmişti.

/ ANKARA

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çetelerle mücadele sürecek

  İnsan hakları hukuku devleti kuşattı

  Karamanlis Ankara'da

  Operasyonlar aralıksız sürüyor

  Soylu: Meclisin üstünlüğü tartışılmaz

  AKP'den 3 maddelik teklif

  İsrail büyükelçiliği önünde düdüklü protesto

  Cerrah, soruları cevapsız bıraktı

  Başörtüsü yasağı, ayrım yapılmaksızın sona erdirilsin

  E-karne dönemi

  Velilere karne uyarısı

  Medya doğru bilgilendirmeli

  "TBMM Ortak Çalışma Grupları" tanıtıldı

  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

  Komisyon dokunulmazlık dosyalarını görüştü

  Körfez'e köprü yapılacak

  Aydın'da bir köye kuduz karantinası

  Kan anonsları sona erecek

  Boğaz'ın altını dinleyecekler

  İnsanlar için kuş giribi tehdidi sürüyor

  Engelleri eğitimle aşıyorlar

  Türkiye'ye gelen Amerikalı sayısı arttı

  Donma kökleri koruyor

  Denizler çöp deposu

  Altın yumurtlayan balık için koruma projesi

  "Casus türler," endemik bitkilerimizi yok ediyor


 Son Dakika Haberleri