Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çetelerle mücadele sürecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çetelerle ve örgütlü suçlara karşı kararlı bir süreci başlattıklarını belirterek, "Geldiğimizden bu yana, biliyorsunuz biz Türkiye'de çeteler ile olan mücadelede, bu tür örgütlü suçlarla ilgili mücadelede güvenlik güçlerimizin çok ciddi bir kararlı süreci başlattığını görüyorsunuz" dedi.

TESK Yönetim Kurulu toplantısına katılan Erdoğan, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, "İstanbul'da polisin yaptığı operasyon 'devlet derin devlete karşı' diye yorumlandı. Buna yorumunuz nedir?'' sorusu üzerine şunları söyledi: "Geldiğimizden bu yana, biliyorsunuz biz Türkiye'de çeteler ile olan mücadelede, bu tür örgütlü suçlarla ilgili mücadelede güvenlik güçlerimizin çok ciddi bir kararlı süreci başlattığını görüyorsunuz. Yaklaşık bu 4-5 yıldır bu şekilde devam ediyor. Ve tabii, güvenlik güçlerimizin belli bir safhaya kadar bu işte müdahalesi olduktan sonra yargının ondan sonra devam ettirdiği süreç var. Bizim memnun olduğumuz bir konu. Yani bu suçlarla ilgili olarak şu anda son olay gerçekten yürütme ile yargının gayet güzel bir dayanışma içerisinde bu işi yürüttüğünün ifadesi oldu. Ve demek ki bu dayanışmanın neleri olumlu istikamette getirebileceğini gösteriyor. Tabii temennimiz odur ki, bu süreçle birlikte toplumumuzdaki huzur ortamını çok daha güzel bir şekilde yakalayalım. Ben tüm emeği geçen gerek yargı mensuplarımıza gerekse güvenlik güçlerimize ama polis ama asker, jandarma, hepsine milletim adıma çok çok teşekkür ediyorum ve başarılarının da artarak devamını diliyorum.''

Başörtüsü için anayasayı beklemeyeceğiz

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "MHP'nin türban konusundaki teklifinin olgunlaştırılacağını söylemiştiniz. Bu konudaki çalışma nasıl yürütülecek? Yeni anayasa beklenecek mi? Yoksa sorun bir cümleyle çözülecek mi?'' sorusu üzerine şunları kaydetti: "Bu konuyla ilgili tabii Sayın Bahçeli'nin yapmış olduğu bir açıklama var ve bir yaklaşımları var. Tabii o yaklaşım veya o tespit, ne denli bu işin çözümüne katkıda bulunur bunu bilemiyorum. Ama benim arkadaşlarımla, akademisyenlerle yaptığım görüşmelerde de bu görüşmelerde görevlendirdiğim arkadaşlarımın da temerküz ettiği bir nokta var. Arkadaşlarım bu teklifi MHP yetkililerine getirecekler. Onlarla da görüşmeler yapıp ve bu görüşmeler neticesinde bir defa gerek AK Parti olarak bizim, gerekse Milliyetçi Hareket Partisi'nin burada samimi bir duruşu olduğuna göre, biz burada eğer kararlıysak olumlu bir yaklaşım içerisindeysek otururuz, biz şu maddeyle bunun çözüleceğine inanıyoruz, biz şu madde ile veya her iki maddeyle veya 3 madde, neyse, bunlarla bu işi... Bu Türkiye'de bir sorunsa ve bir gerilime neden oluyorsa bu gerilimi kaldırmak da herhâlde siyasî iktidarların, yasama organlarının bir görevidir ve yasama organı siyasi iktidarlar da şüphesiz ki bunu, eğer yasalar bu işe müsaade ediyorsa zaten bu gerilim olmazdı bugüne kadar. Demek ki yasalarda bir boşluk var. O zaman bu boşluğu gidermek suretiyle burada bir adım atılması gerekiyor. Şimdi bu konuda da buna parlamento içinde olumlu yaklaşan iki siyasî parti var. AK Parti ve MHP. Durum böyle olduğuna göre oturup konuşarak burada mutabakat sağlanır ve bu mutabakat çerçevesinde de adımları atarız. Bu anayasal değişiklik olabilir, bu kanunda değişiklik olabilir. Her ikisi olabilir. Ne gerekiyorsa bu yapılır.'' Başbakan Erdoğan, "Yeni bir anayasayla mı çözülecek?'' sorusuna, "Yeni anayasa olayı, o süreç uzun bir süreç. Ama burada bu adım iyice güncellendiği için bizim yeni anayasa süreciyle ilgili zaten bu konuda yaptığımız düzenleme veya düşünce çerçevesinde biz düşüncemizi MHP'ye ileteceğiz. MHP de 10. maddeyle ilgili düşüncesini zaten söylemiş durumda'' karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan, "Yeni anayasayı beklemeyecek değil mi?'' sorusuna ise, "Biz beklemek niyetinde, düşüncesinde değiliz. Diyoruz ki bir an önce bu olsun. Bu zaten yeni anayasa çalışmasını engelleyecek bir şey değil. Tam aksine kaldı ki yeni anayasa denilen olayı da kapsamlı bir anayasa değişikliği olarak nitelediğimize göre, bunu bu şekilde değerlendirmek çok daha isabetli olur'' cevabın verdi.

/ ANKARA

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çetelerle mücadele sürecek

  İnsan hakları hukuku devleti kuşattı

  Karamanlis Ankara'da

  Operasyonlar aralıksız sürüyor

  Soylu: Meclisin üstünlüğü tartışılmaz

  AKP'den 3 maddelik teklif

  İsrail büyükelçiliği önünde düdüklü protesto

  Cerrah, soruları cevapsız bıraktı

  Başörtüsü yasağı, ayrım yapılmaksızın sona erdirilsin

  E-karne dönemi

  Velilere karne uyarısı

  Medya doğru bilgilendirmeli

  "TBMM Ortak Çalışma Grupları" tanıtıldı

  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

  Komisyon dokunulmazlık dosyalarını görüştü

  Körfez'e köprü yapılacak

  Aydın'da bir köye kuduz karantinası

  Kan anonsları sona erecek

  Boğaz'ın altını dinleyecekler

  İnsanlar için kuş giribi tehdidi sürüyor

  Engelleri eğitimle aşıyorlar

  Türkiye'ye gelen Amerikalı sayısı arttı

  Donma kökleri koruyor

  Denizler çöp deposu

  Altın yumurtlayan balık için koruma projesi

  "Casus türler," endemik bitkilerimizi yok ediyor


 Son Dakika Haberleri