Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Körfez'e köprü yapılacak

Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı 6 yeni otoyol projesinden ilki olan ve Körfez'e bir köprü yapımını da kapsayan Gebze-İzmir güzergahında hayata geçirilecek proje Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) imzaya açıldı.

Alınan bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğünün Ulaştırma Bakanlığına bağlanmasının ardından, 6 yeni otoyol projesi üzerinde çalışmaya başlayan bakanlık, projelerden 2'sini 2008 yılı içinde hayata geçirecek.

Ulaştırma Bakanlığı, ''yap-işlet-devret'' gibi alternatif finans yöntemleriyle inşa edilecek ilk otoyolun Gebze-İzmir hattında yapımını kararlaştırdı. Ulaştırma Bakanlığının bu projesiyle, yüksek konforda seyahat imkanı sağlayacak yeni otoyolların ilki Gebze'den başlayacak ve Körfez'i köprüyle geçerek Orhangazi'ye bağlanacak. Bursa üzerinden devam edecek otoyol Balıkesir'den geçerek İzmir'e kadar uzanacak. Otoyolun uzunluğu 421 kilometre olarak hesaplanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, yeni dönemin ilk otoyolunun fizibilite ve etütlerini yaptı. Bakanlık, geçtiğimiz günlerde İzmit Körfez Geçişi'ni kapsayacak projede, ihaleye çıkılması amacıyla YPK'ya başvurmuştu.

Hazine Müsteşarlığı ve DPT'nin olumlu görüş bildirdiği proje, dün YPK üyesi bakanların imzasına açıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra bazı bakanların da projeye işlerlik kazandıracak imzayı attıkları, bu hafta içinde imzaların tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Hazırlıkların bitirilmesi halinde projenin yılın ilk çeyreğinde ihale edilmesi hedefleniyor.

2 OTOYOL PROJESİ BAŞLAYACAK

Ulaştırma Bakanlığı, ilk otoyol projesinin ardından, bu yıl içinde yeni bir otoyolun daha inşaatına başlamayı planlıyor; bu konudaki hazırlıklar ise sürüyor. Ulaştırma Bakanlığı, 5 yıl içinde 6 yeni otoyol yapımını planlıyor. Öncelikli ve trafik yoğunluğu fazla olan ana arterler dikkate alınarak yapılması hedeflenen yeni otoyollar, bütçe imkanları dışında alternatif finans kaynakları kullanılarak hizmete sokulacak.

Otoyolların, ülkenin 3 büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir'in daha güvenli bir ulaşım ağı ile birbirine bağlaması hedefleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı, yeni otoyolların toplam maliyetinin 20 milyar dolar düzeyinde olmasını öngörüyor ve bu otoyolların yapımını kamu bütçesinden hiçbir ödenek kullanmadan tamamlanmasını planlıyor.

/ ANKARA

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çetelerle mücadele sürecek

  İnsan hakları hukuku devleti kuşattı

  Karamanlis Ankara'da

  Operasyonlar aralıksız sürüyor

  Soylu: Meclisin üstünlüğü tartışılmaz

  AKP'den 3 maddelik teklif

  İsrail büyükelçiliği önünde düdüklü protesto

  Cerrah, soruları cevapsız bıraktı

  Başörtüsü yasağı, ayrım yapılmaksızın sona erdirilsin

  E-karne dönemi

  Velilere karne uyarısı

  Medya doğru bilgilendirmeli

  "TBMM Ortak Çalışma Grupları" tanıtıldı

  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

  Komisyon dokunulmazlık dosyalarını görüştü

  Körfez'e köprü yapılacak

  Aydın'da bir köye kuduz karantinası

  Kan anonsları sona erecek

  Boğaz'ın altını dinleyecekler

  İnsanlar için kuş giribi tehdidi sürüyor

  Engelleri eğitimle aşıyorlar

  Türkiye'ye gelen Amerikalı sayısı arttı

  Donma kökleri koruyor

  Denizler çöp deposu

  Altın yumurtlayan balık için koruma projesi

  "Casus türler," endemik bitkilerimizi yok ediyor


 Son Dakika Haberleri