Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Güneydoğu'da GAP heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Ocak 2008'deki basın toplantısıyla duyurduğu 60 hükümet Eylem Planı kapsamında, GAP projelerine ''sür'atle başlanıp, azamî 5 yıl içinde bitirileceği'' açıklaması, bölgede memnuniyetle karşılandı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olmak üzere 9 ilin dahil olduğu GAP kapsamındaki illerin oda başkanları, bölgeyi kalkındıracak ''sulama'' başta olmak üzere GAP yatırımlarının tamamlanmasıyla, ''susuz arazi kalmayacağı, yaklaşık 3,5-4 milyona yakın insana istihdam imkânı doğacağı, tarıma dayalı sanayinin gelişeceği, bölgenin çok önemli bir yatırım merkezi haline geleceği, yeni istihdam alanları açılacağı ve dolayısıyla bölgeden göçün önleneceği ve çok büyük katma değer meydana getireceği'' görüşünde.

Bölgesinin kalkınması ve gelişimi için, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de yakın zamanda tek tek ziyaret edip, yerinde tespitler yapmıştı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, GAP'ın 60 hükümet Eylem Planı kapsamına, bölge insanını yeniden umutlandırdığını belirterek, "GAP bölgemiz için terörün panzehiri demek. ATSO olarak bize bir görev düşüyorsa yapmaya da hazırız'' dedi.

/ ŞANLIURFA

28.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyası endişeli

  Güneydoğu'da GAP heyecanı

  İstanbul, çok verip az yardım aldı


 Son Dakika Haberleri