Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnanç özgürlüğünü İsveç'te buldu

Erasmus Programı aracılığıyla İsveç'e bir dönemlik öğrenim görmeye giden Fatih Üniversitesi İngilizce Fizik Bölümü öğrencisi Ayşe Beyza Kara bu ülkede başörtüsü sebebiyle hiçbir baskı, yasak ve engellemeyle karşılaşmadığını belirtti.


İyilik yapıyorum derken

Prof. Dr. Hayreddin Karaman "Eğer yapılacak anayasa değişikliği 'kamu hizmeti verenlerden yasağın kalkmaması' şeklinde kanunlaşacaksa, üniversitelerde

Yazıcıoğlu: Çözüm ararken yeni yasak alanlar oluşturulmasın

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü yasağının kamuda çalışan ya da hizmet alan ayrım yapılmaksızın çözülmesi


  Erdoğan: Başörtülüler de laik olamaz mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başı kapalı olan laik olmaz mı?'' dedi.


  Tren yolunda feci kaza: 9 ölü, 37 yaralı

TCDD Genel Müdürlüğünce, İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi vefat ederken, 5'i ağır 14 kişi de yaralandı.


  Ergenekon'da tutuklananlar 28'e çıktı

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında geçen yıl 15, bu yıl da 13 olmak üzere toplam 28 kişi tutuklandı.


  Akbulut: Hiçbir zaman siyasî malzeme yapmadık

AKP Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut, AKP'nin hiçbir zaman başörtüsünü siyasî malzeme haline getirmediğini savundu.


  MHP'li Coşkun: Sorunu çözmek için hükümete desteğimiz sürecek

MHP Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, başörtüsü sorununu çözmek için çalıştıklarını belirterek, bunun için hükümete gereken desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.


  İki partinin yöneticileri, bugün yeniden bir araya gelecek

Meclisi, bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Uzun süredir tartışılan Vakıflar Yasasının yanı sıra, AKP ile MHP arasında başörtüsü konusundaki görüşmeler de Meclisin gündemini oluşturacak.


  Başörtüsü sorunu kalıcı olarak çözülmeli

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Zabit Kekeç, AKP ve MHP'nin başörtüsü sorununu çözme girişimlerini desteklediklerini belirterek, "Bu sorunu kalıcı olarak çözmelerini bekliyoruz" dedi.


  Otoyol ve köprülere yabancı ilgisi

İşletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek köprü ve otoyollarda, tarifelerin belirlenmesi için çalışma yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, çalışmalar tamamlandığında, işletim süresince uygulanacak tarifeler, tarifelerin her yıl neye göre değişeceği belirlenecek. Bu tarifeler, işletici grup ile imzalanacak sözleşmede yer alacak.


  Doğuda kar bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava şartları, hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor.


  Soğuklara karşı tedbirinizi alın

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaşlılar, bebekler, müzmin hastalığı olanlar ve yoksullar için kışın, yaza oranla sağlık açısından çok daha riskli bir mevsim olduğunu söyledi.


  Adana'da tren otomobili biçti

Adana'da hemzemin geçitte trenin otomobile çarpması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.


  Kış ortasında üzüm keyfi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan bir çiftçi, evinin önündeki asmada 12 ay üzüm yetiştiriyor.


  Anadolu'daki oteller zor durumda

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Ali Akol, son yıllarda kültür turizminde İstanbul ve Antalya'nın ön plana çıkarıldığını, bu sebeple Anadolu'daki otellerin zor durumda kaldığını söyledi.


  Kan bağışı ders oluyor

Kan bağışı, ilköğretim müfredatına giriyor. Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay Derneği'nin başlattığı 'Toplumda Kan Bağışı Bilinci Oluşturma Projesi' kapsamında önümüzdeki yıl Din Kültürü, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Biyoloji ders kitaplarında kan bağışı ile ilgili üniteler yer alacak.


  Sulukule'ye Kurul onayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Fatih'te Sulukule olarak bilinen ve yenileme alanı ilân edilen Hatice ve Neslişah Sultan mahallelerinde 620 ev, bir otel, bir ticaret, kültür ve eğlence tesisini içeren yenileme projesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Yenileme Kurulu tarafından onaylandı.


  Namazın sırları iyi anlaşılmalı

Ödemiş Yeni Asya Temsilciliği ile Ödemiş Müftülüğü işbirliğinde 'Namazın Sırları'' konulu konferans düzenlendi.


  Başörtüsü inancın tezahürü

MAZLUMDER İstanbul Şubesi üyesi bir grup, başörtüsü tartışmalarını protesto amacıyla eylem yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri