Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

'Bu adam' cezası AİHM yolunda

Kemalizmi eleştirdiği için yargılanan Prof. Dr. Atilla Yayla'nın avukatı Nalan Erkem, mahkemedeki savunmalarında olayı ifade özgürlüğü olarak yorumladıklarını ve beraat beklediklerini, ancak kararın ceza yönünde çıktığını belirterek, "Temyize gideceğiz. Dosya Yargıtay'a gidecek, eğer orada da olumlu bir sonuç elde edemezsek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız" dedi.


YÖK'te üçte iki çoğunluk yeter

Daha önce YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan tarafından da dile getirilen "Yasağı YÖK ve rektörler kanalıyla uygulamada kaldırmak daha uygun" görüşünü te

Büyükanıt: Türbana askerin tavrı mâlûm

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, başörtüsü konusunda, "Türk toplumunun bütün katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. B


  Toptan: Sistem işler

Geçen hafta "Kanunları Meclis yapar, yargı uygular" diyen Meclis Başkanı Köksal Toptan, dün "Parlamento yanlış yaparsa Anayasa Mahkemesi, yürütmenin yanlışını idarî yargı düzeltir" diye konuştu.


  Komisyonda başörtüsüne erteleme

TBMM Anayasa Komisyonu, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifini dün görüşemedi.


  Makendonya'ya destek

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin Makedonya'nın NATO üyesi olabilmesi için bütün gayretini sarf ettiğini söyledi.


  40 yıllık sorunun çözümü, mağdur kesimi rahatlatır

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''ülkenin gündemini sürekli meşgul eden, eğitim hakkını kısıtlayan başörtüsü sorununun TBMM'de çözülmesi için yapılan girişimlerin ülke ve milletin yararına olacağı inancında'' olduklarını belirtti.


  AKP ve MHP'ye "uyarı mektubu"

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, AKP ve MHP Grup Başkanvekillerine gönderdiği "uyarı mektubu"nda, başörtüsü yasağının çözümünü anayasa içinde tanımlamalarını ve YÖK kanununu çözüme katmamaları gerektiğini söyledi.


  Şam'da Bediüzzaman Sempozyumu

3 Şubat'ta Şam'da gerçekleşecek olan "Hutbe-i Şamiye, Ümmetin Ölümüne Hayat Çağrısı" başlıklı konferansa İslâm dünyasının tanınmış ilim adamları tebliğleriyle katkıda bulunacak.


  Bolu tünelinde kaza: 5 ölü

Bolu Dağı tünel girişi 3. viyadükte meydana gelen trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti.


  Yüzlerce köye ulaşılamıyor

Yurdun çeşitli yerlerinde 2733 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep'te ise kapalı köy yolları ulaşıma açıldı. Elverişsiz hava şartları sebebiyle birçok köye elektrik verilemiyor.


  Kar ve tipi balon turlarını da etkiledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, peri bacaları ile ünlü Kapadokya'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 3 gündür balon turları yapılamıyor.


  Gençlere Avrupa'ya gitme imkânı doğuyor

Diyarbakır'da kurulan Bilim Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, gençleri ücretsiz olarak Avrupa'ya gönderecek.


  Hisarcıklıoğlu: Reformları hızlandıralım

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AB sürecinde geçen yıl istenen ilerlemenin sağlanamadığını dile getirerek herkesin üzerine düşeni yapmasıyla bunun tersine döndürülmesi gerektiğini kaydetti.


  Babacan: AB sürecinde eğitime öncelik veriyoruz

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, AKP iktidarının, Avrupa Birliği (AB) sürecinde uluslararası alanda Türkiye'nin eğitim kalitesini arttırmaya öncelik verdiklerini kaydetti.


  Türkiye'nin AB için önemini anlatacağız

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Çelik, Türkiye'deki kültürel zenginliğin, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin kültürel farklılıklarına katkı sağlayacağını söyledi.


  AB'den nükleer için yardım sözü

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, nükleer enerji konusunda karar verme yetkisinin Türk hükümetine ait olduğunu belirterek, ''Türkiye'ye öneri ve yardıma hazırız'' dedi.


  Vekillere organ bağışı çağrısı

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, milletvekillerini organ bağışı yapmaya çağırarak, ''Hayattayken bırakabileceğimiz en güzel miras, organ bağışıdır'' dedi.


  Yargıtay Başkan seçemedi

Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimin 15. tur oylamalarının sonunda hiç bir aday seçilebilmek için yeterli oyu alamadı.


  İBB'den evde sağlık hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri projesi, her yıl 10 binlerce İstanbullu hastaya, evde tedavi hizmeti sunuyor.


  Aile hekimliğinde halk memnuniyeti

Türkiye genelinde birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvurma oranı yüzde 40 iken, aile hekimliği uygulamasında bu oranın yüzde 60'lara kadar çıktığı bildirildi.


  Trafik cezalarına itiraz edilebilecek

Anayasa Mahkemesi, ''trafikte muhatabın yüzüne karşı kesilen para cezasının kesin olduğuna'' ilişkin Karayolları Trafik Kanunu hükmünü, idarenin her türlü işleminin yargı denetimine tabi olduğu ve yasa kuralının hukuk devleti ve hak arama özgürlüğüyle bağdaşmadığı gerekçesiyle iptal etti.


  Eğitimin faturası öğrenciye

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sanal uygulamanın karne parasını ortadan kaldırmasına karşın, öğrencilerden halen 40 değişik isim adı altında para toplandığını öne sürdü.


  Demiryollarında seferberlik şart

Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, demiryollarının yenilenmesi ve bakımlarının yapılması için seferberlik ilân edilmesi gerektiğini söyledi.


  Ceylanpınar'da sel yaraları sarıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık 1.5 yıl önce meydana gelen sel felaketinde evleri kullanılamaz hale gelenler için yaptırılan 96 konut hak sahiplerine dağıtılıyor.


  Kahvehanelere ceza yağdı

Denizli Belediyesi, çeşitli mahallelerde faaliyet gösteren 128 kahvehaneyi denetledi. Denetimlerde 44 kahvehaneye, kurallara uymadıkları gerekçesiyle 117'şer YTL ceza kesildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri