Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yüzlerce köye ulaşılamıyor

Yurdun çeşitli yerlerinde 2733 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep'te ise kapalı köy yolları ulaşıma açıldı. Elverişsiz hava şartları sebebiyle birçok köye elektrik verilemiyor.

Alınan bilgiye göre, etkili olan kar yağışı sebebiyle Gümüşhane'de, merkeze bağlı 83, Kürtün'de 34, Şiran'da 59, Kelkit'te 77, Torul'da 23 ve Köse ilçesinde 13 olmak üzere toplam 289 köy yolu ulaşıma kapandı.

Artvin'de, merkeze bağlı 26, Ardanuç'ta 49, Arhavi'de 7, Borçka'da 13, Şavşat'ta 44 ve Yusufeli'de 45 olmak üzere toplam 184 köye ulaşım sağlanamıyor.

Rize'de, merkeze bağlı 50, Ardeşen'de 15, Çamlıhemşin'de 10, Çayeli'nde 27, Derepazarı'nda 8, Güneysu'da 22, Hemşin'de 8, İkizdere'de 23, İyidere'de 6, Kalkandere'de 17 olmak üzere toplam 186 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Trabzon'da, 384 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı, kapalı köy yollarını açmak için ekiplerin çalıştığı belirtildi.

SAMSUN, SİNOP, ORDU, AMASYA

Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 1081 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Yer yer süren kar yağışı nedeniyle Samsun'da 303, Sinop'ta 258, Ordu'da 455, Amasya'da ise 65 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bölgede 2 gündür etkili olan kar yağışı özellikle iç ve yüksek kesimlerde günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Yetkililer, bölgede cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verilerek kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

ZONGULDAK, KARABÜK, BARTIN

Zonguldak İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilde, merkezde 23, Alaplı'da 2, Çaycuma'da 6, Devrek'te 27, Ereğli'de 33 ve Gökçebey'de 12 olmak üzere toplam 103 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karabük'te merkezde 10, Eflani'de 27, Eskipazar'da 25, Ovacık'ta 20, Safranbolu'da 5 ve Yenice'de 30 olmak üzere toplam 117 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bartında, merkezde 49, Ulus'ta 63, Amasra'da 13 ve Kurucaşile'de de 16 olmak üzere toplam 141 köyle ulaşım sağlanamıyor.

BURSA, BALIKESİR, ÇANKIRI, G. ANTEP

Bursa'da 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Balıkesir'de, Dursunbey, Kepsut, Gönen ve Balya ilçelerinde 85 yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. TEDAŞ'a bağlı ekiplerin de elektrik hatlarındaki arızaları gidermeye çalıştıklarını bildirdiler.

Çankırı İl Özel İdaresi, ilde 113 köy yolunun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Karla mücadelenin 2 kar makinesi, 13 greyder, 3 dozer, 6 kar kamyonu olmak üzere 24 ekiple 24 saat aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açıldı. Hava şartlarının elverişli olması sebebiyle Gaziantep'te yolu ulaşıma kapalı yerleşim yeri kalmayacağı kaydedildi.

VAN, HAKKARİ, AĞRI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı Van, Hakkari ve Ağrı'da ulaşımı olumsuz etkiledi. Bu üç ilde etkili olan kar yağışı sebebiyle 640 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Van'da şehirlerarası otobüs seferleri iptal edildi. Ağrı'da ise kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Hakkari-Van karayolundaki tipi sebebiyle ulaşımın güçlükle yapıldığı bildirildi.

KAYSERİ, KOCAELİ, SİVAS, SAKARYA,

KASTAMONU, ELAZIĞ

Kayseri'de 355 köy ve 6 ilçe, Kocaeli'nde 121, Sivas'ta 163, Sakarya'da 77, Kastamonu'da 290, Elazığ'da tüm köy yolları ulaşıma kapandı.

Kayseri-Ankara, Kayseri-Sivas ve Kayseri-K. Maraş karayolları, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Sivas-Yozgat ve Sivas-Tokat karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya çalışılıyor. Kayan araçlar sebebiyle sık sık kapanan Elazığ-Diyarbakır karayolunda ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

/ ANKARA

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Bu adam' cezası AİHM yolunda

  YÖK'te üçte iki çoğunluk yeter

  Büyükanıt: Türbana askerin tavrı mâlûm

  Soylu: Bu çağdışı yasak savunulamaz

  Toptan: Sistem işler

  Komisyonda başörtüsüne erteleme

  Makendonya'ya destek

  40 yıllık sorunun çözümü, mağdur kesimi rahatlatır

  AKP ve MHP'ye "uyarı mektubu"

  Şam'da Bediüzzaman Sempozyumu

  Bolu tünelinde kaza: 5 ölü

  Yüzlerce köye ulaşılamıyor

  Kar ve tipi balon turlarını da etkiledi

  Gençlere Avrupa'ya gitme imkânı doğuyor

  Hisarcıklıoğlu: Reformları hızlandıralım

  Babacan: AB sürecinde eğitime öncelik veriyoruz

  Türkiye'nin AB için önemini anlatacağız

  AB'den nükleer için yardım sözü

  Vekillere organ bağışı çağrısı

  Yargıtay Başkan seçemedi

  İBB'den evde sağlık hizmeti

  Aile hekimliğinde halk memnuniyeti

  Trafik cezalarına itiraz edilebilecek

  Eğitimin faturası öğrenciye

  Demiryollarında seferberlik şart

  Ceylanpınar'da sel yaraları sarıldı

  Kahvehanelere ceza yağdı


 Son Dakika Haberleri