Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya kulübüne geldim

Fenerbahçe'nin yeni transferi Claudio Maldonado sağlık kontrolünden sonra 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe'nin bir dünya kulübü olduğunu söyleyen Şilili futbolcu, "Alex, Deivid, Edu ile beraber oynadım, Lugano'yla ise karşı takımlarda oynadık. Onlarla aynı takımda olmak beni mutlu ediyor" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Claudio Maldonado sağlık kontrolünden geçti. Salı akşamı İstanbul'a gelen Şilili futbolcu, dün sabah erken saatlerde geldiği Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrülünden geçti. Maldonado, saat 16.00'da Şükrü Saraçoğlu Stadı Basın Odasında 3,5 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. FBTV'ye açıklamalarda bulunan Şilili oyuncu şunları söyledi: "Fenerbahçe gibi bir dünya kulübüne gelmekten dolayı çok mutluyum. Tanıdığım insanların olduğu bir takıma geldim. Alex, Deivid, Edu ile beraber oynadım, Lugano'yla ise karşı takımlarda oynadık. Onlarla aynı takımda olmak beni mutlu ediyor. Performansımı en üst düzeyde tutup Fenerbahçe'ye katkı sağlamak istiyorum. Buraya gelmeden önce Alex'le konuştum. O bana Fenerbahçe ile ilgili çok güzel şeyler anlattı." Fenerbahçe için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyleyen Maldonado sakin ve takım oyununa yardımcı olabilen bir yapısı olduğunu dile getirdi.

UEFA SİTESİ HABER YAPTI

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde, Fenerbahçe'ye transfer olan Maldonado'ya ilişkin bir haber yayımlandı. Habere, ''Fenerbahçe'deki boşluğu Maldonado doldurdu'' başlığı atıldı. UEFA'nın sitesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli takımın yeni transferinin, Şilili Maldonado olduğu belirtilerek, 28 yaşındaki futbolcu ile ilk etapta 18 aylık sözleşme imzalandığı hatırlatıldı.

SEVİLLA'YA KARŞI OYNAYACAK

Maldonado'nun, bacağındaki kan pıhtılaşmasından ötürü bir süredir forma giyemeyen Ganalı oyuncu Stephen Appiah'ın yerini doldurmaya yardımcı olacağı ifade edilen haberde, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında, İstanbul'da Sevilla ile karşılaşacağı anımsatıldı. Yayın organında Zico'nun yeni oyuncusunun, futbol kariyerine Colo Colo takımında başlayıp, Sao Paulo, Cruzeiro ve Santos takımlarında top koşturduğu ifade edildi.

31.01.2008


 

F.Bahçe'den Gökhan Ünal ve Mehmut Topuz'a 12,5 milyon Euro

Kayserispor, Fenerbahçe başka olmak üzere birçok takımın transfer listesinde olan Gökhan ve Mehmet Topuz ile ilgili kararını net açıkladı. Kayserispor Kulübü, transfer ile ilgili iki futbolcusuna birlikte teklif geldiğini ancak Mehmet Topuz'un transferini düşünmediklerini kamuoyuna duyurdu.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Kayserispor'un daha önce transferle ilgili yaptığı açıklamaların geçerli olduğunu hatırlatarak, "Gökhan gitmek istiyor. Mehmet Topuz takımda kalıyor. Ancak Gökhan için teklif veren yok. Gelen teklifler her iki futbolcumuz için yapılıyor. Biz Mehmet Topuz'un transferini düşünmüyoruz" diye konuştu. Süleyman Hurma, Gökhan Ünal'ın gitmek istediğini hatırlatarak, sadece Gökhan Ünal için herhangi bir teklif gelmediğini kaydetti. Fenerbahçe'nin her iki futbolcu için 12 milyon 500 bin Euro Kayserispor kulübüne teklif yaptığı iddialırı ile ilgili de Genel Menajer Hurma, parasal miktarları konuşmadıkları için bu iddia ile ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

31.01.2008


 

Bermek: 6 artı 2 kararı zamansız oldu

Futbol Federasyonu'nun 14-15 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak genel kurul toplantısı öncesi adaylığını açıklayan tek isim olan Ayhan Bermek, federasyonun yabancı statüsündeki oyuncu sayısının 6 artı 2'ye çıkarmasını zamansız bulduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalında canlı yayına çıkan ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Bermek, Futbol Federasyonunun yabancı statüsündeki oyuncu sayısını 6 artı 2'ye çıkartmasını şöyle değerlendirdi: ''Bu konudaki karar sezon başlamadan önce bir sonraki sezon için verilmeli. Bu karar kamu vicdanında baskı altında alınmış olarak yer alacaktır. Bu nedenle zamansız alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum.''

31.01.2008


 

Uruguaylı Lamas Ankaragücü'nde

Brezilyalı Andre Da Silva'nın ailevi nedenlerden dolayı takımdan ayrılmak istemesi üzerine bu futbolcuyla sözleşmesini karşılıklı fesheden Ankaragücü, yeni stoperini buldu.

Sarılacivertliler, Uruguaylı stoper Andre Lamas'ı Ankara'ya getirdi. Ankaragücü'nün Uruguay'ın Defonsores Sporting takımında forma giyen stoperle kısa süre içinde resmi sözleşme imzalanması bekleniyor.

31.01.2008


 

Güneş'li Seul Belek'te

Teknik Direktörlüğünü Şenol Güneş'in yaptığı Güney Kore'nin FC Seul takımı, sezon öncesi kamp çalışmaları için Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Serenity Golf Resort Otel'e geldi.

Teknik Direktör Şenol Güneş gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 gün sürecek kamp süresinde sezona en iyi şekilde hazırlanmayı planladıklarını bildirdi.

Şenol Güneş, ''Geçtiğimiz yıl da hazırlık kampımızı Belek'te yapmıştık. Kamp boyunca 6 hazırlık maçı yapacağız. İlk maçımızı bugün Dinamo Zagrep ile oynayacağız. Pazar günü de Antalyaspor ile maç yapacağız'' diye konuştu. Bir dönem Trabzonspor forması giyen Koreli Lee Yang, Türkiye'de geçirdiği günlerin özlemini çektiğini söyledi. Seul forması giyen Lee Yang, ''Trabzon'da geçirdiğim güzel günleri unutamam. Takım arkadaşlarımı ve Trabzon'u çok özledim'' diye konuştu.

31.01.2008


 

Nurullah Sağlam Antep'in başında

Gaziantepspor'da, teknik direktörlüğe Nurullah Sağlam getirildi.

Teknik direktör Sağlam, İstanbul'da bulunan kulüp başkanı İbrahim Kızıl ile yaptığı görüşmenin ardından Gaziantepspor'da görev yapmayı kabul ettiğini, dün Gaziantep'e gelerek ilk antrenmanına çıktığını söyledi.Sağlam, "Bu takımla iyi işler yapabileceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

31.01.2008


 

Türkiye yelkende olimpiyat barajını aşmayı başardı

Çin'in başkenti Pekin'de, 8-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için mücadeleler devam ederken Türkiye, yelkende 470 sınıfında da barajı aşmayı başardı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde 21-30 Ocak tarihleri arasında yapılan 470 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Deniz/Ateş Çınar 94 ekip arasında 55., Hakan/Efe Karakaplan da 60. oldular. Türkiye 7. ülke olarak olimpiyatlara katılım hakkını elde ederken Deniz ve Ateş Çınar olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler.

31.01.2008


 

Efes, İspanya'da Malaga sınavında

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarındaki 387. sınavına çıkacak.

Malaga kentindeki Jose Maria Martin Carpena Spor Salonu'nda TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşma Skyturk TV'den naklen yayınlanacak. Temsilcimiz bugünkü rakibi İspanyol Unicaja Malaga ile Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelecek. Lacivert-beyazlılar, Unicaja Malaga karşısında geride kalan 5 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

HEDEF, GRUP ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Efes'de amaç, İstanbul'da 91-75'lik skorla yendiği ve bugüne dek Avrupa kupalarında hiç mağlup olmadığı Unicaja Malaga'yı bir kez daha mağlup ederek, grubunu 3. sırada bitirmek. (B) Grubu'nda 14. ve son hafta maçları öncesi 9 galibiyet ve 4 yenilgisi olan Unicaja Malaga 3. sırada bulunurken, 8 galibiyet ve 5 yenilgisi olan Efes ise 4. sırada yer alıyor.

MALAGA'YI YENMESİ ŞART

''Top 16''ya kalmayı daha önce garantileyen Efes Pilsen'in, bugünkümaçların sonuçlarına göre grubunu 3. ile 5. sırada bitirme ihtimali bulunuyor. Efes , Malaga'yı yenmesi durumunda, puan eşitliğine rağmen iki averajda İspanyol temsilcisine üstünlük kurarak, grubunu 3. sırada bitirecek. Türk temsilcisi bu durumda ''Top 16'' kuraları öncesi 2. torbaya girebilmek için 3 gruptaki diğer maçların sonucunu bekleyecek.

5. SIRAYA DÜŞEBİLİR

Lacivert-beyazlılar maçı kaybeder, Aris TT Bank da kendi evinde Maccabi Elite Tel Aviv'e yenilirse 4. sıradaki yerini koruyacak. Ancak, Efes Pilsen'in yenilmesi, Yunan takımının da kazanması durumunda Efes Pilsen bu kez grubu 5. sırada tamamlayacak.

31.01.2008


 

Stres boşalması

Bir kere 4-0'lık Rizespor-Trabzonspor maçının skoru sizi yanıltmasın. Hatta böyle bir maçtan sonra Trabzonspor sevineceğine Rizespor nasıl ligde kalırım diye düşünsün derim. Trabzonspor Ersun Yanal ile ilk deplasman galibiyetini alsa da Rize Trabzon için deplasman sayılmaz. Onun için bu galibiyeti dış saha galibiyeti olarak kabul etmiyoruz.

Farklı galip gelen Trabzonspor, yine çok şeyi yanlış yapsa da, önceki maçlara göre en azından iştahlı oynadı. Maç başlar başlamaz oyunu rakip alana yıkması maçı ne kadar istediğini gösteriyordu zaten. Trabzonspor maçın ikinci yarısında bulduğu golleri ilk yarıda da bulabilirdi ama o kadar eller belde hücuma çıktılar ki, gol atarız havasındaydılar. Ki öyle de oldu zaten. Hızlı çıkamayan Trabzonspor'un bir başka eksikliği ileride çoğalamamaktı.

Umut, tek başına ileride, zaten sınırlı olan yetenekleriyle ne yapsın? Bir de buna Umut'un ortaya ve geriye koşularını ekleyin manzara ortada. Bu kadar kendini yoran santrafor topa istediği gibi vurabilir mi sizce? Sadece Umut değil, Trabzonsporlu oyuncular çok fazla boş koşu yapıyor ki bu da takımın enerjisini bitiriyor.

Rize maçında en dikkat çeken oyuncular Tolga, Mustafa Keçeli ve Tayfun oldu. Her üç oyuncu da arkadaşlarına göre artı bir daha fazla performans gösterdi.

Rizespor açısından birkaç cümle söylemek gerekirse, eğer bu ligde tüm takımlar takviye yapacaksa, ilk takviye yapması gereken takım Rize. Önce kaleci aldılar ama maalesef Özden maçta hatalı en az iki gol yedi. Bunun yanında hem defans, hem de orta alan bölgesinde yeşil mavili ekibe iyi birkaç oyuncu lazım.

Herkesin merak ettiği, bu maç kongreyi etkiler mi sorusunu ben de merak ediyorum ama sanırım o iş çoktan bitti. Yani Trabzonspor bundan sonra her maçını 11-0 kazansa da delege değişim istiyor; yenilik istiyor.

Kadir Bıyıklı

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri