Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’dan Fransa’ya tepki

İran yönetimi, Fransa’nın, Birleşik Arap Emirliklerinde askerî üs kurmak istemesine tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseynî, “Biz yabancı güçlerin bölgede (Ortadoğu) askerî güç bulundurmasına karşıyız” dedi.

ran yönetimi, Fransa’nın, Birleşik Arap Emirlikleri’nde askeri üs kurmak istemesine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basın toplantısında, Fransa’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nde askerî üs kurmak istediğinin hatırlatılması üzerine, ‘’Biz yabancı güçlerin bölgede (Orta Doğu) askerî güç bulundurmasına karşıyız’’ dedi.

Yabancı güçlerin asker bulundurmasının bölge güvenliğine yardımcı olmayacağının altını çizen Hüseyni, ‘’yapıcı’’ olmadığını ifade ettiği bu girişimin, bölgede güvensizliğe sebep olacağını ve ‘’bölgeyi daha da karıştıracağını’’ söyledi.

Fransa, geçen ay, Birleşik Arap Emirlikleri ile askerî üs kurulması yönünde anlaşmıştı.

Sözcü Hüseyni, İran-Fransa ilişkilerine yönelik sorular üzerine de Fransa’nın, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın İsrail hakkında söyledikleri sebebiyle İran’ın Paris Büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdığını bildirdi.

Büyükelçinin bakanlığa çağrılmasına itiraz etmek için kendilerinin de Fransa’nın Tahran büyükelçisini bakanlığa çağırdıklarını belirten Hüseyni, ‘’Fransa, Ahmedinejad’ın bölgesel gerçekleri söylemesini bahane ediyor. Onlar, siyonist rejimi mutlu etmek için böyle davranıyor’’ diye konuştu.

Ahmedinejad, geçen hafta, İsrail hakkında daha önce söylediklerini tekrarlamış ve ‘’Siyonist rejim er ya da geç yok olacak’’ demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy ve hükümetini İran’a karşı ‘’dostça olmayan bir tutum sergilemekle’’ suçlayan Hüseyni, bunların ‘’İran’ın nükleer gerçeklerine uymayan ve yanlış varsayımlar doğrultusunda atılan adımlar olduğunu’’ söyledi.

Sarkozy hükümetinin İran politikası karşısında şimdiye kadar sabrettiklerini ifade eden Hüseyni, bu tutumun devam etmesi halinde Fransa ile ilişkileri gözden geçirecekleri uyarısında bulundu.

İran’ın nükleer programı konusunda ABD ile hareket eden Fransa, Tahran yönetimine karşı daha ağır yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

/ TAHRAN

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan Fransa’ya tepki

  Çad’da çatışmalar sürüyor

  Bakoyanni: Hedef ilişkileri tamamen iyileştirmek

  Debi, tahliyesini reddetti

  Polis, Dostum’un evini kuşattı

  Morales: Artık beni devirebilirsiniz

  Mısır Gazze sınırını tamamen kapattı

  Elektriksiz vilayete 2 milyon mum

  İspanya, piskoposları Vatikan’a şikâyet etti

  Barak hükümette kalıyor


 Son Dakika Haberleri