Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Polis, Dostum’un evini kuşattı

fgan polisinin, Özbek General Raşid Dostum’un evini kısa süreliğine kuşattığı bildirildi.

Kabil polis şefi Selim Hasas, Dostum ile 50 kadar silahlı adamının, 2004 yılındaki devlet başkanlığı seçiminde Dostum’un danışmanlığını yapan Ekber Bey’i dövmekle suçlandığını, bunun üzerine harekete geçen güvenlik kuvvetlerinin, Özbek generalin Kabil’deki evini kuşattığını söyledi.

Evin onlarca polis tarafından kuşatıldığı, çevre binaların çatılarında da polislerin konuşlandırıldığı, ancak kısa bir süre sonra kuvvetlerin geri çekildiği ve kuşatmanın sona erdiği belirtildi.

Bir yetkili, olayın, soruşturulmak üzere adliyeye devredildiğini söyledi. Dostum’un sözcüsü ise suçlamaların doğruyu yansıtmadığını belirtti ve polisin, Özbek generali gözaltına almaya çalışması halinde kargaşa çıkacağı uyarısında bulundu. Bunun bir komplo olduğunu, hükümetin, Dostum’un ayağını kaydırmaya çalıştığını ileri süren sözcü, “Hükümet, Dostum’u yakalamaya çalışması halinde, kuzeydeki 7 veya 8 bölgenin tavır alacağını bilmelidir” diye konuştu. Sovyetler Birliği’nin 1979-89 yıllarındaki Afganistan işgaline karşı mücadele veren Özbek savaşçıların komutanlığını yapan Dostum, 2001’de Taliban’ı iktidardan uzaklaştıran ABD önderliğindeki güçlere Kuzey İttifakı komutanı olarak yardım etmişti. 2004 yılındaki devlet başkanlığı seçiminde oyların yüzde 10’unu alan Dostum, daha sonra Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından askerî danışman olarak görevlendirilmişti.

/ KABİL

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan Fransa’ya tepki

  Çad’da çatışmalar sürüyor

  Bakoyanni: Hedef ilişkileri tamamen iyileştirmek

  Debi, tahliyesini reddetti

  Polis, Dostum’un evini kuşattı

  Morales: Artık beni devirebilirsiniz

  Mısır Gazze sınırını tamamen kapattı

  Elektriksiz vilayete 2 milyon mum

  İspanya, piskoposları Vatikan’a şikâyet etti

  Barak hükümette kalıyor


 Son Dakika Haberleri